ΑρχικήΡόδοςΠεριβάλλον25ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με θέμα: «Οικονομική...

Σχετικά άρθρα

25ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με θέμα: «Οικονομική Κρίση και Περιβάλλον»

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Στέφανος Κυριαζής, συμμετείχε στο 25ο συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με θέμα: «Οικονομική Κρίση και Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο  7-8 Νοεμβρίου 201, στον Βόλο. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και  συμμετείχαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Περιφερειών και της ΚΕΔΕ καθώς και  αρκετοί φορείς από όλη την Ελλάδα.

ikostopempto-sinedrio-pandiko02

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, με κύριο θέμα το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, όπου οι φορείς ανέπτυξαν  τα περιφερειακά και τοπικά σχέδια της διαχείρισης. Επίσης Θέματα  όπως : «Κομποστοποίηση βιοαποβλήτων», «Χωροθέτηση Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης», «Η εφαρμογή της αρχής :Ο ρυπαίνων  πληρώνει», «Ανακύκλωση συσκευασιών για όλα τα ρεύματα αποβλήτων», ενώ έμφαση δόθηκε στην διαχείριση αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ).

Μετά το πέρας του συνεδρίου όπου διατυπώθηκαν χρήσιμα  συμπεράσματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας πρότεινε την πραγματοποίηση συνεδρίου με μοναδικό θέμα την διαχείριση απορριμμάτων.

 

 

 

 

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα