Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
12.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ...

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

- Διαφήμιση -

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών με την επωνυμία «Ευκλείδης», ο οποίος είναι ο δεύτερος κατά σειρά διαγωνισμός μετά τον «Θαλή». Τα θέματα αυτού του διαγωνισμού είναι αυξημένης δυσκολίας και ένα μικρό ποσοστό περίπου των μαθητών διακρίνονται και μπορούν να συμμετέχουν στον επόμενο διαγωνισμό την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης».

Στο φετινό διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο μαθητές των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πιο συγκεκριμένα, από την Α΄ τάξη του Λυκείου διακρίθηκε ο Αθανάσιος Καράβας και από τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου ο  Νικόλαος Σκουμιός.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραπάνω μαθητές διακρίνονται σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών. Ο Αθανάσιος Καράβας τα προηγούμενα έτη ως μαθητής του Γυμνασίου είχε διακριθεί στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης». Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά ως μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης». Ο Νικόλαος Σκουμιός είχε διακριθεί ως μαθητής της Α΄ Γυμνασίου στους διαγωνισμούς «Εύδημος» και «Ίππαρχος» και ως μαθητής της Β΄ Γυμνασίου στο διαγωνισμό «Θαλής».

Η τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε. με την επωνυμία Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» θα γίνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους δύο μαθητές για τις διακρίσεις τους και τους εύχεται πάντα επιτυχίες. Επίσης, συγχαίρει θερμά και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις