ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΣτο δημοτικό Μέγαρο οι μαθητές του 4ου Λυκείου

Στο δημοτικό Μέγαρο οι μαθητές του 4ου Λυκείου

Σχετικά άρθρα

Οι μαθητές της Α΄τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, το Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου που προωθεί στα Λύκεια του νησιού το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Τους μαθητές, -οι οποίοι συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς τους,- υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός, ο οποίος σε επίσκεψή του στο 4ο ΓΕΛ το προηγούμενο διάστημα, ενημέρωσε τους μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα για τον τρόπο διεξαγωγής Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτική Παιδεία.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτήριο και ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέργο Παρδαλό και στη συνέχεια από τον Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου για τη λειτουργία του Δήμου. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Ληξίαρχος κ. Κόμισσα Βαλερίου, η οποία ενημέρωσε τα παιδιά για τα θέματα με τα οποία ασχολείται το Ληξιαρχείο.

tetarto-likio-dhmotiko-megaro01

Στη συνέχεια, ο μαθητές της κ. Λίνας Φιλιππάκη, προχώρησαν στη διεξαγωγή της προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα συζήτησης το προσφυγικό ζήτημα. Η προσομοίωση των παιδιών ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένη και στέφθηκε κατά κοινή ομολογία από απόλυτη επιτυχία. Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι μαθητές παρέλαβαν από τον Αντιδήμαρχο κ.Στέργο Παρδαλό τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα.

Η Δημοτική Αρχή, είναι γνωστό ότι θεωρεί την παιδεία πολύτιμο μέσο βελτίωσης των θεσμών και δομών μιας κοινωνίας. Για το λόγο αυτό προωθεί μέσω του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, δράσεις που ανοίγουν νέα πεδία γνώσης και εμπειριών για τους αυριανούς πολίτες. Η εξοικείωση όσο αφορά τη συμμετοχή στα κοινά που επιτυγχάνεται μέσα από το Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί μία από τις δράσεις αυτές.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα