Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
12.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΣημαντική διάκριση μαθητή μας στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Σημαντική διάκριση μαθητή μας στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

- Διαφήμιση -

Ο μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νίκος Σκουμιός πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, αφού η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» είναι διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν οι μαθητές με ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα μαθηματικά πανελληνίως.

halkino-metallio-mathimatika02

Ο Νίκος Σκουμιός προκρίθηκε από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά («Θαλής» και «Ευκλείδης»).

- Διαφήμιση -

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Ο Νίκος Σκουμιός είχε πρωτεύσει ως μαθητής της Α΄ Γυμνασίου στους διαγωνισμούς «Εύδημος» και «Ίππαρχος» που διοργανώνει το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ως μαθητής της Β΄ Γυμνασίου στο πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής».

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Νίκο Σκουμιό για την ιδιαίτερα σημαντική διάκρισή του και του εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους του. Επίσης, συγχαίρει και τον μαθητή της Α΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νάσο Καράβα που συμμετείχε στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου).

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις