Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςStudium Generale 2016 ένα θρίαμβος!

Studium Generale 2016 ένα θρίαμβος!

- Διαφήμιση -

Με πέντε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές, κάποιοι εξ αυτών εθνικού και διεθνούς κύρους, έκλεισε τον κύκλο του το Studium Generale 2016 που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS). 

Ομιλητής την Τετάρτη 23 Μαρτίου ήταν ο Στάθης Ν. Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ. Με πάνω από 150 παρουσίες και με πολλές ερωτήσεις ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πέσει η αυλαία.

“Καταστροφές και Θρίαμβοι. Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας”
Ο Στάθης Ν. Καλύβας μας έδωσε μια σφαιρική και ρηξικέλευθη αποτίµηση της ιστορικής πορείας της σύγχρονης Ελλάδας εντάσσοντας τη σηµερινή κρίση σε ένα πλαίσιο ιστορικής διάρκειας, από την κατάκτηση της ανεξαρτησίας ως σήµερα. Με το ομώνυμο βιβλίο του επεκτείνει την ερµηνευτική του µατιά σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και µας οδηγεί σε µία βαθύτερη κατανόηση της κρίσης που ξεκίνησε το 2009, αφήνοντας συγχρόνως να διαφανεί κι ο σπόρος της αισιοδοξίας για το µέλλον. Το Studium Generale 2016 ήταν, για μια άλλη φορά, Θρίαμβος!

Το Studium Generale 2016 διοργανώθηκε με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ και με χορηγούς: Aegean Airlines, BEST WESTERN Plaza Hotel, CalceisPennatis, Roubeti Uomo, Apollo Beach Hotel & APOLLO BLUE , Byzantino restaurant, Trekkinghellasrhodes, K & B Travel Afandou, Drosoulites, lti Asterias Beach Resort, Data Systems Rhodes, Auvergne Cafe, Megisti Hotel Kastellorizo & Eden Roc Resort, Irene Palace Hotel.

- Διαφήμιση -

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, Museum of Modern Greek Art για την ευγενική παραχώρηση της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου καθώς και τον Pallas 5 Cinemas Center Official site για τη δωρεάν διάθεση αίθουσας του για την προβολή. Χορηγοί επικοινωνίας: Ροδιακή Εφημερίδα, Ραδιόφωνο Λυχνάρι – Radio Lihnari, RodosEvents.gr Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Ρόδου, Rodosreport.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις