ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣυνάντηση με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Μεταφορών και Συγκοινωνιών...

Συνάντηση με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδ/σου, κ. Χρήστο Μπάρδο, είχε ο ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος

Την Τρίτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδ/σου, κ. Χρήστο Μπάρδο, παρουσία του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα πρασίνου κ. Στέφανου Κυριαζή καθώς  και του Προέδρου της Πόλεως Ρόδου κ.  Μίλτου Παγκά,  στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Συζητήθηκε η προοπτική παραχώρησης του όμορφου κτηρίου με προαύλιο χώρο, που αρκετά χρόνια πριν, είχε χρησιμοποιηθεί για στέγαση Δημοτικού Σχολείου. Το κτήριο έχει εγκαταληφθεί πολλά χρόνια πριν και όπως διαπιστώθηκε, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση.

sinantisi-dimarhos-mpardos01

Ο κ. Μπάρδος, γνωστοποίησε στο Δήμαρχο Ρόδου τις τρεις χρήσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει και είναι οι εξής:

Α. Μεταφορά της διενέργειας των πρακτικών εξετάσεων για δίκυκλα και τα φορτηγά. Επειδή διαθέτει πολύ μεγαλύτερο χώρο από το προαύλιο του ΚΤΕΟ, ενισχύεται η ασφάλεια των εξεταζόμενων οδηγών.

Β. Μεταφορά του τμήματος χορήγησης αδειών οδήγησης. Με αυτό τον τρόπο, αυτονομείται το συγκεκριμένο τμήμα και πολλαπλασιάζονται οι απαραίτητοι χώροι αποθήκευσης. Επίσης βελτιώνεται η χωροταξική βελτίωση του κεντρικού κτηρίου.

Γ. Δημιουργία οδικού πάρκου, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση της κυκλοφοριακής αγωγής των μαθητών.

Από πλευράς Περιφέρειας, ο κ. Χρήστος Μπάρδος δήλωσε ότι «θα συνταχθούν όλες οι προμελέτες , ώστε να υλοποιηθεί ένα  σχέδιο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες».

Από πλευράς Δήμου Ρόδου, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος επισήμανε ότι «είναι αναγκαίες όλες οι σχεδιαζόμενες δράσεις,  ώστε να αναβαθμιστούν οι υποδομές της Διεύθυνσης μεταφορών και να εξυπηρετηθούν τόσο οι εξεταστές όσο και οι υποψήφιοι οδηγοί».  Γι΄ αυτό ήδη εξετάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς προκειμένου το ακίνητο να διατεθεί για τις προτεινόμενες από την Π.Ν.ΑΙ δράσεις.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα