Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΤεράστια επιτυχία στην εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Γραμμάτων Πολιτεία

Τεράστια επιτυχία στην εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Γραμμάτων Πολιτεία

- Διαφήμιση -

Περί τους τετρακόσιους (400) μαθητές και γονείς παρακολούθησαν την εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12:00 στο κινηματοθέατρο Metropol Odeon.

Είναι η έκτη συνεχή χρονιά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση και το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και των γονιών παραμένει αμείωτο. Με το εκπαιδευτικό περιβάλλον να παραμένει ανασφαλές λόγω των συχνών αλλαγών που υφίσταται αλλά και με την οικονομική κρίση για την οποία δεν υπάρχει στο ορίζοντα καμία πρόβλεψη ύφεσης, γονείς και μαθητές βρίσκονται ολοένα και περισσότερο σε μεγαλύτερη σύγχυση για την επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιλογή των σπουδών τους.

Ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης  με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ , με διδακτορική  διατριβή στο θεματικό πεδίο της συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού και συνιδιοκτήτης της πρώτης  εταιρείας  συμβούλων εκπαίδευσης  & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, EMPLOY επί τρεισήμισι ώρες περίπου έδωσε πλήρες στίγμα του επαγγελματικού προσανατολισμού και κατά κοινή διαπίστωση ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Τόνισε τα εξής σημεία.

- Διαφήμιση -

Επιλέγουμε με γνώμονα αυτό που μας ταιριάζει να κάνουμε στην επαγγελματική μας ζωή.

Να μη ξεχνάμε  ότι η επαγγελματική μας ζωή αρχίζει 5-6- χρόνια αργότερα από το σήμερα και δεν μπορούμε να επιλέξουμε σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα

Να ενημερωθούμε βαθειά για τις προοπτικές που μας δίνει ο κλάδος που επιλέγουμε

Δεν επιλέγουμε με γνώμονα το μεταπτυχιακό

Η συνεχής ενημέρωση δεν είναι χάσιμο χρόνου

Να ενημερωνόμαστε για τα στατιστικά ανεργίας κάθε κλάδου

- Διαφήμιση -

Η παρουσίαση σε video και power point που συνόδευε την ομιλία ήταν απλή και κατατοπιστική. Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε διαλευκάνθηκαν πολλές απορίες των γονέων και των μαθητών.

Δεν είναι τυχαίο που ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία ο οποίος αποτελείται από τα Φροντιστήρια Μεθοδικό, Ένεκα-Πλεονέκτημα, Ορόσημο και Μεταίχμιο,  συγκεντρώνει στην πλειοψηφία την προτίμηση των μαθητών και των γονιών και παρουσιάζει αξιοσημείωτες επιτυχίες εισαγωγής στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης  συνεχίζει  να συνδράμει τα μέγιστα και να προσφέρει  πλήρη εκπαίδευση και πολύπλευρη ενημέρωση.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα