ΑρχικήΡόδοςΠεριβάλλονΈτοιμη η Κοιλάδα των Πεταλούδων για το ξεκίνημα της σαιζόν

Έτοιμη η Κοιλάδα των Πεταλούδων για το ξεκίνημα της σαιζόν

Την Κοιλάδα των Πεταλούδων επισκέφθηκε χθες (Πέμπτη) ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της εν όψει του ξεκινήματος της σαιζόν.

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γιάννης Κούρτης, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Παραλιών και Τροχαίου Υλικού κ. Μιχάλης Σταυρής, ο υπεύθυνος λειτουργίας της Κοιλάδας κ. Γιάννης Αφεντούλης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων που κατόπιν των ενεργειών του δήμου παραχωρήθηκε εγκαίρως και φέτος από την ΕΤΑΔ, θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί την επόμενη εβδομάδα τους Αυστριακούς τουρίστες της τρίτης ηλικίας που θα ανοίξουν την τουριστική περίοδο για το νησί της Ρόδου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΕΡΜΑΕ εργασίες συντήρησης και καθαρισμού τόσο στις εγκαταστάσεις της Κοιλάδας όσο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενώ υπήρξε μέριμνα για την προστασία και την αειφορική διαχείριση της χλωρίδας και της πανίδας της Κοιλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Ο δήμαρχος επέβλεψε τα σημεία των περιφράξεων από τα οποία μπαίνουν αδέσποτα κατσίκια και προκαλούν ζημιές, ένα πρόβλημα για το οποίο θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ενώ θα αναβαθμιστούν τα συστήματα ασφαλείας και πυρασφάλειας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό στα σημεία εισόδου  θα εγκατασταθούν μπάρες κα αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων.

«Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Κοιλάδας, και η ανάδειξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας», δήλωσε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι  μέριμνα υπάρχει και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης των Πεταλουδών που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφτηκε στη δημοτική κοινότητα Παραδεισίου το παλιό Δημοτικό Σχολείο και πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες αναπαλαίωσης που πραγματοποιούνται στο ιστορικό αυτό κτήριο.

Ακολούθως επισκέφτηκε τη δημοτική ενότητα Σορωνής και συνομίλησε με το εργαζόμενους στη δημοτική κοινότητα ενώ είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ. Αντώνη Σαββάκη για θέματα καθημερινότητας.

Ο κ. Χατζηδιάκος επισκέφτηκε επίσης τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σορωνής οι εργασίες στον οποίο έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμος να παραδοθεί προς χρήση για τις ανάγκες των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής.

 

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα