ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΠρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου προωθείται στα Λύκεια του νησιού

Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου προωθείται στα Λύκεια του νησιού

Σχετικά άρθρα

Οι μαθητές της Β΄τάξης του Λυκείου Αρχαγγέλου επισκέφθηκαν την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, το Δημαρχιακό Μέγαρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου που προωθεί στα Λύκεια του νησιού το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Στέλλα Λαμπριανού και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Διμέλλης Νικόλαος και Μύρου Κων/να. Τα παιδιά υποδέχθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργύριος Αργυρού.

Οι μαθητές, προχώρησαν στη διεξαγωγή της προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα συζήτησης την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Η προσομοίωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και ανέδειξε μεταξύ άλλων την ωριμότητα και την εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα των συμμετεχόντων. Τα παιδιά συνεχάρη για την παρουσίασή τους ο Πρόεδρος κ. Αργυρού, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Παρδαλός τα προέτρεψε να εξελιχθούν σε ενεργούς πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά, προκειμένου να είναι σε θέση να αποφασίζουν τα ίδια για το μέλλον τους. Στην αίθουσα εθιμοτυπίας, ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Διακοσταματίου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες απόψεις με το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, για το θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή τους.

Η Δημοτική Αρχή, είναι γνωστό ότι θεωρεί την παιδεία πολύτιμο μέσο βελτίωσης των δομών της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό προωθεί μέσω του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, δράσεις όπως το Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου που ανοίγουν νέα πεδία γνώσης και εμπειριών για τους αυριανούς πολίτες.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα