ΑρχικήΔιάφοραΞεκίνησαν οι εγγραφές στα νέα τμήματα Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα νέα τμήματα Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου

Σχετικά άρθρα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας δύο νέων τμημάτων προετοιμασίας για την είσοδο στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου. 

  • Το πρώτο τμήμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως και 7 χρονών και λειτουργεί κάθε Σάββατο 11.30 π.μ. με 12 το μεσημέρι στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο.Το τμήμα αυτό ξεκινά από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και θα υποδέχεται νέα μέλη όλη τη σχολική χρονιά.
  • Το δεύτερο τμήμα που υποδέχεται παιδιά μεγαλύτερα των 7 χρονών έως και τα 12, λειτουργεί επίσης κάθε Σάββατο (από τις 17 Σεπτεμβρίου), από τις 6.15μμ έως τις 6.45μμ. στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών. Κι εδώ δεκτά γίνονται νέα μέλη όλη τη σχολική χρονιά.

Οι εγγραφές στα παραπάνω τμήματα έχουν ξεκινήσει ήδη. Διευκρινίζεται ότι δεν ισχύουν δίδακτρα.

Πληροφορίες για τη φιλοσοφία λειτουργίας των τμημάτων της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, θα βρείτε παρακάτω.

Αν θελήσετε όμως να έχετε μια συζήτηση με τον διδάσκοντα στα τμήματα, κύριο Γιώργο Σακελλαρίδη , (ή να εγγράψετε έγκαιρα τα παιδιά σας), μπορείτε να το κάνετε με ένα από τους δύο παρακάτω τρόπους.

Α! Τηλεφωνώντας στον κ. Γιώργο Σακελλαρίδη στο 697 696805

Β! Γράφοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, g.sakellaridis@hotmail.com

Οι μουσικοπαιδαγωγικές και κοινωνικοσυναισθηματικές θέσεις λειτουργίας της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, έχουν τους παρακάτω βασικούς στόχους:       

  • Τα παιδιά να  διδαχτούν  την αγάπη για την καλή, την ποιοτική μουσική.
  •  Να προσεγγίσουν με τρόπους ευχάριστους και δημιουργικούς, το θεωρητικό μέρος της μουσικής – μέσα από την ΠΡΑΞΗ- μέσα από το τραγούδι.
  • Να ζήσουν την ομορφιά της μουσικής όχι μόνο κατά τη διάρκεια των ειδικών μαθημάτων- προβών, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους σε συναυλίες στις οποίες θα συμπράττουν και επαγγελματίες της Τέχνης της μουσικής.
  •  Τα παιδιά να βιώσουν τα οφέλη της ενθάρρυνσης, της κατανόησης, της αποδοχής και γενικότερα το πλαίσιο της ανθρωπιστικής παιδείας.
  • Να καλλιεργήσουν  εκτός από τις μουσικογνωστικές ικανότητες και τις συναισθηματικές, μαθαίνοντας  να εκτιμούν τον εαυτό τους, να ενδιαφέρονται για τους άλλους, να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους.

Επισημαίνεται ότι οι γονείς μπορούν να παραβρίσκονται στις πρόβες- μαθήματα, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν.

Με τον τρόπο αυτό δείχνουν αφενός την εκτίμηση τους σε αυτό που επιλέγουν να κάνουν τα παιδιά τους και αφετέρου αποκτούν τεχνικές και γνώσεις για να συνεργάζονται μουσικά με τα παιδιά τους – στο σπίτι- στο πλαίσιο της οικογένειας.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα