ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςOλοκληρώθηκε το προπονητικό Camp ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Ρόδου

Oλοκληρώθηκε το προπονητικό Camp ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Ρόδου

- Διαφήμιση -

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου διοργάνωσε,για 8η συνεχή χρονιά,προπονητικό Camp ιστιοπλοΐας για σκάφη optimist,Laser 4,7 και Laser RDL.Με τον σημαντικό αυτόν αγώνα,που διεξήχθη από 27 έως 30 Δεκεμβρίου,ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμά του για τη χρονιά 2016.

Η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους του Ν.Ο. Ρόδου να προετοιμαστούν για τους επίσημους αγώνες της επόμενης χρονιάς στις κατηγορίες Optimist, Laser 4,7 και Laser RDL.Βασικός στόχος το περιφερειακό πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7 νήσων Αιγαίου,από το οποίο θα προκριθούν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες επιλογής για τις εθνικές ομάδες στις κατηγορίες αυτών των σκαφών,αλλά και στα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών αυτών που θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα διεξήχθη και ο διασυλλογικός αγώνας,κύπελλο «Εμμ. Ρουσάκης»,προς τιμήν του αείμνηστου Νομικού συμβούλου του ΝΟΡ και επίτιμου μέλους του,που είναι πάντα  συναρπαστικός λόγω του έντονου ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν.Στον αγώνα συμμετείχαν 35 ιστιοπλόοι.

Δυστυχώς στις ημερομηνίες διεξαγωγής των ιστιοδρομιών οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή μας,καθυστέρησαν την πρώτη μέρα την άφιξη του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιά – Κω – Ρόδο οπότε δεν υπήρχε χρόνος για διεξαγωγή ιστιοδρομιών.Επίσης λόγω του απαγορευτικού απόπλου τη τελευταία ημέρα οι συμμετέχοντες έφυγαν μια μέρα νωρίτερα,επέδρασαν ανασταλτικά και δυσχέραναν τις προσπάθειες των επιτροπών αγώνων για το στήσιμο του στίβου για την διεξαγωγή των ιστιοδρομιών που είχαν προγραμματιστεί.

- Διαφήμιση -

Για το λόγο αυτό οι προπονητές σε συνεργασία με την επιτροπή αγώνα,αποφάσισαν να παραμείνουν οι ιστιοπλόοι περισσότερες ώρες στη θάλασσα και να γίνουν περισσότερες ιστιοδρομίες.

Έτσι λοιπόν,την πρώτη ημέρα των αγώνων 18 ιστιοπλόοι της κατηγορίας Laser και 17 της κατηγορίας Optimist «έπεσαν» στην θαλάσσια περιοχή του ενυδρείου για την έναρξη των ιστιοδρομιών.Η ένταση του ανέμου δεν ξεπέρασε τα 6 μίλια,πνέοντας από νοτιοδυτικές διευθύνσεις,με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 3 ιστιοδρομίες για τη κατηγορία optimist και 2 ιστιοδρομίες για τα Laser RDL και 4,7.

Την δεύτερη μέρα διεξήχθη ο διασυλλογικός αγώνας Κύπελλο «Εμμ. Ρουσάκης».Με την ένταση του ανέμου να κυμαίνεται από τα 10 μέχρι τα 15 μίλια πραγματοποιήθηκαν oι ιστιοπλόοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αποτέλεσμα να διεξαχθούν συναρπαστικές ιστιοδρομίες με πολλές ανακατατάξεις,δίνοντας στους προπονητές την δυνατότητα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την συνέχεια της χρονιάς.

Την επόμενη μέρα οι αθλητές έπεσαν στη θάλασσα για ιστιοδρομίες,αλλά λόγω της πολύ χαμηλής έντασης του ανέμου (2 μίλια),της βροχής αλλά και της ενημέρωσης από το πρακτορείο skevos travel ότι την επόμενη ημέρα 30 Δεκεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο Ρόδος – Κως – Πειραιάς η Επιτροπή Αγώνα ανέβαλλε τις ιστιοδρομίες για την ημέρα εκείνη,επιδεικνύοντας την σημαία Ν over Α,που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες ιστιοδρομίες,για να διευκολυνθούν οι αθλητές να αναχωρήσουν μια μέρα νωρίτερα.

Μετά το πέρας των ιστιοδρομιών που πραγματοποιήθηκαν,έγιναν οι απονομές στους νικητές για κάθε κατηγορία.Στη τελετή απονομής των επάθλων μας τίμησε με την παρουσία του ο  εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανανίας Άγγελος,που συνεχάρη το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου για την αθλητική δραστηριότητά του αλλά και για το κοινωνικό του έργο και μας βεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα δίπλα μας.

Οι νικητές ανά κατηγορία είναι

- Διαφήμιση -

OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

 1. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – Ν.Ο.ΚΩ
 2. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – Ν.Ο.ΚΩ
 3. ΤΣΙΦΟΥΤΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ

OPTIMIST ΑΓΟΡΙΩΝ

 1. ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 2. ΒΑΓΓΕΡ ΑΝΤΩΝΗΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 3. ΚΑΠΑΣΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ν.Ο.ΚΩ

OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 11ΧΡΟΝΑ

 1. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – Ν.Ο.ΚΩ
 2. ΤΣΙΦΟΥΤΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 3. ΜΕΛΙΑΝΟΥ ΑΡΓΥΡΩ – Ν.Ο.ΚΩ

OPTIMIST ΑΓΟΡΙΩΝ 11ΧΡΟΝΑ

 1. ΚΑΠΑΣΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ν.Ο.ΚΩ
 2. ΒΑΓΓΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 3. ΑΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ

LASER 4,7 ΓΕΝΙΚΗ

 1. ΙΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 2. ΚΟΖΑ ΣΥΛΒΙΑ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 3. ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ

LASER RDL ΓΕΝΙΚΗ

 1. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 2. ΚΑΡΑΚΙΑΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
 3. ΙΣΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  – Ν.Ο.ΡΟΔΟΥ
- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις