Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
23.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΗ Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία της στη Ρόδο

Η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία της στη Ρόδο

- Διαφήμιση -

Η λειτουργία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) και το παράρτημα που λειτουργεί στη Ρόδο από το φθινόπωρο του 2012, ήταν το αντικείμενο συζήτησης του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με τον πρόεδρο της Σχολής καθηγητή Ιωάννη Σαριδάκη και τη διευθύντρια του Ετήσιου Προγράμματος Κατάρτισης Ρόδου, επίκουρη καθηγήτρια Ασημίνα Τσιμπιδάκη.

Η συνάντηση, που έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Σάββα Διακοσταματίου, επικεντρώθηκε στις προοπτικές βελτίωσης της λειτουργίας της Σχολής που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Ροδίων και των σπουδαστών από τις άλλες περιοχές της χώρας οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την παιδαγωγική επάρκεια και επομένως το δικαίωμα διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παίρνοντας το πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας.

Στο παράρτημα της σχολής, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Αφάντου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τα μαθήματα είναι απογευματινά, τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δήμαρχος, δήλωσε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη σχολή παρέχοντας διευκολύνσεις για τη λειτουργία της, η οποία δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να φοιτούν πλέον στον τόπο τους ενώ θα καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να διευκολύνει τη μετακίνηση των σπουδαστών προς τ΄ Αφάντου. Στόχος είναι δε η προσέλκυση όλο και περισσότερων σπουδαστών από άλλες περιοχές, για τη φοίτησή τους.

- Διαφήμιση -

Ο πρόεδρος και η διευθύντρια του παραρτήματος Ρόδου, επισήμαναν ότι κατά το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος φοίτησαν στη σχολή και δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα