ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσική4η Μουσική Κυριακή που ολοκληρώθηκε με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

4η Μουσική Κυριακή που ολοκληρώθηκε με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

Με μουσικές που θαρρείς και ακούγονταν μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη από τα βάθη των αιώνων και με το φεγγάρι σχεδόν γεμάτο να φωτίζει μαγικά τον Προμαχώνα του Παλατιού, γεμάτο για άλλη μια φορά από κόσμο που έβαλε πλέον στο πρόγραμμα του τις Κυριακάτικες συναυλίες, ολοκληρώθηκε η 4η Μουσική Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο.

Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού ενήμεροι από τα προγράμματα που διανέμονται από τα γραφεία πληροφοριών και τα ξενοδοχεία, αλλά και από τα όλα ΜΜΕ που ενημερώνουν για τις συναυλίες, κατακλύζουν το χώρο από νωρίς για να απολαύσουν μουσικές από όλο τον κόσμο από σπουδαίους δασκάλους και μουσικούς, συντελώντας όλοι σε μια Κυριακάτικη μυσταγωγία.

Η συναυλία της περασμένης Κυριακής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος και του Δήμου Ρόδου/ ΔΟΠΑΡ, ήταν αφιερωμένη στη Μεσαιωνική Μουσική της Ιταλίας και στη Μουσική της Τουρκίας.

Η Patrizia Bovi, από την Ασίζη της Ιταλίας μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στον κόσμο της Παλαιάς Ευρωπαϊκής Μουσικής και η Λιβανέζα κοντράλτο Fadia Tomb el-Hage, μας ταξίδεψαν με τις εκπληκτικές φωνές τους στο 1ο μέρος, με ένα ρεπερτόριο διασταυρούμενων επιρροών μεταξύ ανατολικού και δυτικού μουσικού ύφους που χρονολογείται πολλούς αιώνες πίσω στις παλαιότερες ρίζες και των δύο παραδόσεων, που αφορούν άμεσα και την πολυπολιτισμική ταυτότητα της Ρόδου.

Στο 2ο μέρος ο Yurdal Tokcan κορυφαίος δεξιοτέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο στο ούτι, ο Göksel Baktagir αναμφισβήτητα επίσης ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στο κανονάκι της εποχής μας και ο Derya Türkan ο κορυφαίος μουσικός της Πολίτικης λύρας στην Τουρκία, μάγεψαν το κοινό με τις γλυκές μελωδίες από τα ταξίμια που ερμήνευσαν.

Το ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα του κοινού, ο σεβασμός που δείχνει καθ όλη τη διάρκεια των συναυλιών καθώς και τα εξαιρετικά θετικά σχόλια του για όσα ζει κάθε Κυριακή, είναι η επιβράβευση για το μεγάλο αυτό εγχείρημα του Δήμου της Ρόδου και του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Φωτογραφίες: Νίκος Χατζηκαλημέρης.

Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στον αύλειο χώρο του Παλατιού (Καστέλο) στις 13-8-2017.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα