ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσική5η Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

5η Κυριακή με τον Λαβύρινθο στη Ρόδο

Στην καρδιά του Αυγούστου το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου φιλοξενεί δύο μουσικά σχήματα Ελλήνων δεξιοτεχνών  -Martha Mavroidi Quartet και Harris Lambrakis Quartet-, που με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο γεφυρώνουν διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, ενώ ταυτόχρονα μεταβαίνουν αρμονικά από παραδοσιακές σε σύγχρονες μουσικές συνθέσεις.

Martha Mavroidi Trio: Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα, φωνή), Στρατής Ψαραδέλλης (κεμεντσέ, πολίτικη λύρα), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο), Κώστα Μερετάκη (κρουστά)

H Μάρθα Μαυροειδή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στην Αθήνα, εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες, και σύγχρονη μουσική στο Άμστερνταμ. Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου. Έχει σπουδάσει σάζι και λάφτα πλάι στον Περικλή Παπαπετρόπουλο.

Σε αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια όπως επίσης και δικές της συνθέσεις. Θα συνοδεύεται από τους Στρατή Ψαραδέλλη, έναν από τους καλύτερους παίχτες λύρας στην Ελλάδα, τον Γιώργο Βεντουρή στο κοντραμπάσο και τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά.

Harris Lambrakis Quartet -Χάρης Λαμπράκης–Νέυ, Δημήτρης Τσεκούρας-κοντραμπάσο, Δημήτρης Θεοχάρης -πιάνο – Νίκος Σιδηροκαστρίτης – τύμπανα

Ο Χάρης Λαμπράκης είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς στην Ελλάδα, ίσως μοναδικός για την εξαιρετική του ευελιξία και ικανότητα να κινείται με φυσικότητα και ευκολία μεταξύ διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων. Το όργανο που έχει επιλέξει είναι το νέυ, το οποίο είναι συνήθως συνδεδεμένο με την ιερή μουσική των Μεβλεβί δερβίσηδων αλλά το οποίο στα χέρια του Χάρη, έχει αποκτήσει εντελώς νέες διαστάσεις και κατευθύνσεις. Η μουσική την οποία δημιουργεί ο Χάρης με το κουαρτέτο του είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Υπάρχουν στοιχεία από διάφορες παραδοσιακές πηγές αλλά και σύγχρονα τα οποία πηγάζουν κυρίως από την τζαζ συνδυασμένα με ένα ιδιαίτερα προσωπικό και ευφάνταστο τρόπο.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 21:30, το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ και ο Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σας περιμένουν να απολαύσετε μια ακόμα Μουσική Κυριακή.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΙΠΠΟΤΩΝ

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα