ΑρχικήΕκδηλώσειςΜουσικήΔιεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2017

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2017 γιορτάζει φέτος την επέτειο για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του και είναι αφιερωμένο στην 70η επέτειο της επανένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου-των Ιπποτών, στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, κερδίζοντας με εξαιρετικά σχόλια την υποστήριξη των ΜΜΕ και προσελκύει κάθε χρόνο το φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως: η Καμεράτα, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ο διακεκριμένος σολίστ πιάνου Δημήτρης Σγούρος, η ορχήστρα “Viento de Tango” από την Ιταλία, το Αναγεννησιακό Φωνητικό Μουσικό Σύνολο “CantArte” από τη Γερμανία, το “Diphono” από τη Ν. Υόρκη είναι μερικά από τα σχήματα και τους καλλιτέχνες που έχουν παρουσιασθεί στο φεστιβάλ. Ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης Paolo Micciche, τίμησε επίσης με την συνεργασία του το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου με τρεις δικές του παραγωγές και ένα καστ διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστών από την Ιταλία και Γαλλία.

Ο παγκοσμίου φήμης γαλλοκύπριος πιανίστας Cyprien Katsaris, “Καλλιτέχνης της UΝΕSCO” για την Ειρήνη, Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών-Γαλλία, Μετάλλιο Vermeil της πόλης του Παρισιού, “Commandeur de l’Ordre de Mérite du Grand-Duché de Luxembourg” κ.α, είναι ο επίτιμος καλεσμένος για την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου 2017, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, σε ένα πρόγραμμα έκπληξη με έργα: Chopin, Liszt, Schubert και άλλων συνθετών.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, το φεστιβάλ αφιερώνει μια συναυλία στη μνήμη της με τη συμμετοχή δυο διακεκριμένων πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Βασιλική Καραγιάννη- σοπράνο, τον Γιάννη Χριστόπουλο – τενόρο και την Σοφία Ταμβακοπούλου στο πιάνο.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ θα αποχαιρετίσει το κοινό του με τους δημοφιλείς “String Demons”. Οι δαίμονες των εγχόρδων, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη,  συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή μουσική με το Ροκ, με το μοναδικό και εκρηκτικό τους τρόπο!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2017, οργανώνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό “Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, υπό  την Καλλιτεχνική και Γεν. Δ/νση της Συμβούλου Διαχείρισης   Πολιτισμού κ. Πηνελόπης Σερδάρη και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο και του ΕΟΤ

 

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

7,8,12 Σεπτεμβρίου, 2017

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Καλλιτεχνική & Γεν.Διεύθυνση

Πηνελόπη Σερδάρη

Πληροφορίες

www.facebook.com/rhodesinternationalfestival

www.rhodes.com.gr/festival

Συνδιοργάνωση: Δ.Ο.Π.Α.Ρ

Υπό την αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού, Ελληνική Εθνική Επιτροπή Ουνέσκο, ΕΟΤ

Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Mitsis Grand Hotel

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Ροδιακή, Rhodes on line, Λυχνάρι FM, Εφημερίδα Δημοκρατική

Χορηγοί:    “ Yachting Club Cafe”, “Μεσαιωνικό Ρόδο”

 

 

 

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα