ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΤελευταία συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Λαβύρινθο

Τελευταία συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Λαβύρινθο

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα συναυλιών του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία που φέρνει πιο κοντά την Κρήτη με τη Ρόδο, αφιερωμένη στην Μουσική της Κρήτης.

Η συναυλία πλαισιώνεται από σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές της Κρήτης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μουσικές παραδόσεις από ολόκληρο το νησί καθώς και σύγχρονες συνθέσεις βασισμένες στο κρητικό μουσικό ιδίωμα. Η μουσική της Κρήτης θεωρείται σήμερα μια από τις πιο ζωηρές και ζωντανές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης με βαθιές ρίζες πίσω στο αρχαίο παρελθόν της, αλλά ταυτόχρονα και με μια σύγχρονη δημιουργική σκηνή απαράμιλλη σε όλη την Ελλάδα.

Βασίλης Σταυρακάκης (φωνή), Ευγενία Δαμαβολίτη – Τόλη (φωνή), Ζαχαρίας Σπυριδάκης (φωνή, λύρα), Γιώργης Μανωλάκης (φωνή, λαούτο), Φραγκίσκος Μπαλτζάκης (ασκομαντούρα, σφυροχάμπιολο), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), Κέλυ Θωμά (λύρα) Ross Daly (λύρα, ραμπάμπ, σάζι) ιδιαίτερος καλεσμένος ο Γιώργος Παραγιός (λύρα)

Σας περιμένουμε στο Θέατρο της Τάφρου στις 21:30.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα