ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΤρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 810,000 ευρώ υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 810,000 ευρώ υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου

Ξεκινούν άμεσα τα έργα κατασκευής πεζοδρομίων στην πόλη, υπογειοποίησης δικτύων στην Κατταβιά και αξιοποίησης αθλητικού χώρου στο «Καλλιπάτειρα».

Τη σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης νέων πλακοστρώσεων και ανακατασκευής και κατασκευής νέων πεζοδρομίων στο τουριστικό κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, υπέγραψε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου του 2017 ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, που στοχεύουν στη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης των πεζοδρομίων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία των πεζών.

Πρόκειται για το έργο «Νέες πλακοστρώσεις οδών και ανακατασκευή και κατασκευή νέων πεζοδρομίων πόλεως Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 330,000 ευρώ, του οποίου η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου. Ανάδοχος εργολάβος αναδείχθηκε η εταιρία «Κορκίδας Γ. Ανδρέας», που αναμένεται να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα τις εργασίες, δίνονταν προτεραιότητα στις περιοχές που βρίσκονται εκτός  τουριστικής ζώνης, ωσότου ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομιών, αντικατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ιστών και φωτιστικών σημείων στα τμήματα των ακόλουθων οδών.

˃ Θ. Σοφούλη: (Από Διαγοριδών έως Παλαιολόγου).

˃Αθηνών :(Από Τσαλδάρη έως Παπαδιαμάντη).

˃Αλεξάνδρου Διάκου :(Από  Σ. Βενιζέλου έως Μακαρίου).

˃Γρίβα:(Από Απολλώνιου Ροδίτου έως 28ης Οκτωβρίου.)

˃Λέοντος :(Από Μανδηλαρά έως Δηλμπεράκη).

˃Βύρωνος :(Από Ξάνθου έως Καναδά).

Εντός του εξαμήνου, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα υπογειοποίησης στην Κατταβιά.

Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο κος Χατζηδιάκος αφορά την εκτέλεση έργου με τίτλο : «Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης χαμηλής τάσης Δ.Ε.Η., στην Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 449,997,62 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από τη ΔΕΗ, ενώ φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, που δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Η σύμβαση έργου περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

˃ Κατασκευή υπόγειου δικτύου ΧΤ μήκους 5,893 μ.

˃ Κατασκευή εναέριου δικτύου ΜΤ μήκους 447 μ.

˃ Κατασκευή συνεστραμμένου δικτύου ΧΤ 526 μ.

˃ Αποξήλωση (1) εναέριου μετασχηματιστή

˃ Τοποθέτηση  (1) εναέριου μετασχηματιστή

˃ Αποξήλωση εναέριου δικτύου ΜΤ μήκους 8μ.

˃ Αποξήλωση εναέριου δικτύου ΧΤ μήκους 2564μ.

˃ Αποξήλωση συνεστραμμένου  δικτύου ΧΤ μήκους 2847μ.

Στη διάθεση των αθλητών ρίψεων, νέος χώρος στο «Καλλιπάτειρα»

Στην αξιοποίηση βοηθητικού χώρου στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» για το άθλημα των ρίψεων, «προχωρά» με ενέργειες του ο Δήμος Ρόδου. Ο κος Χατζηδιάκος υπέγραψε μία ακόμη σύμβαση έργου που αφορά τη βελτίωση και διαμόρφωση του βοηθητικού χώρου με την κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του χώρου των ρίψεων, ώστε να καταστεί ασφαλέστερος, καθώς και στην κατασκευή βάσης για την τοποθέτηση νέου κλωβού ρίψεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 30,000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους του δήμου.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα