Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
21.3 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΜεγάλη συμμετοχή μαθητών στη δράση του Δήμου Ρόδου, για την Ανακύκλωση

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στη δράση του Δήμου Ρόδου, για την Ανακύκλωση

- Διαφήμιση -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2017 σε κεντρικό σημείο της πόλης, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου, η δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στη Ρόδο, με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!». Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου και της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ. Πρόκειται για  την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού της Ρόδου για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους», με στόχο την κινητοποίηση και την αλλαγή συνηθειών, με στόχο να βάλουμε την ανακύκλωση για πάντα στη ζωή μας.

«Πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη- Ανακυκλώσιμη οικονομία του Δήμου Ρόδου.»

Στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ, ο κος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα και τα οφέλη της Ανακύκλωσης, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει ξεχωριστά ο Δήμος Ρόδου για να καλλιεργήσει οικολογική συνείδηση. Συγκεκριμένα :

«Η υγεία των ανθρώπων και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα. Η αντικατάσταση των φυσικών υλικών με την χρήση χιλιάδων πλαστικών στην καθημερινότητά μας και η ευκολία με την οποία εκμεταλλευόμαστε εξαντλητικά τους πόρους της γης μη έχοντας το παραμικρό ενδιαφέρον ή τη λογική σκέψη ότι δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι της Γης είναι μια αδικαιολόγητη πραγματικότητα.

- Διαφήμιση -

Οικολογική καθημερινότητα σημαίνει αλλαγή τρόπου σκέψης, που σταδιακά θα επιφέρει και αλλαγές στη συμπεριφορά και στις συνήθειές μας. Η προστασία των δασών από επιβλαβείς πράξεις και ενέργειες, από πυρκαγιές, που αποψιλώνουν τα δάση, τα οποία είναι οι πνεύμονες οξυγόνου και οι εστίες ζωής της βιοποικιλότητας, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα και ευθύνη όλων μας. Βιοποικιλότητα είναι το φυτικό και ζωϊκό βασίλειο-κεφάλαιο στο οποίο ανήκει και ο άνθρωπος, αυτό που ονομάζουμε «αλυσίδα της ζωής». Η γνώση και η τεχνογνωσία προς μια οικολογική κατεύθυνση στην επιλογή των ειδών και η εναλλακτική πρόταση σε συνήθειες και επιλογές είναι ανάγκη και μοναδική επιλογή. Είναι απολύτως αναγκαίο να στραφούμε σε μια πιο οικολογική καθημερινότητα για την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και του πλανήτη. Κάθε δράση ενημέρωσης για τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν συμμετέχουν τα παιδιά, τα οποία μάλιστα υποχρεώνουν και τους γονείς τους να κάνουν το ίδιο. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δράση για περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και φορέων με σκοπό τη συντήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο Δήμος Ρόδου για πρώτη φορά συμμετέχει δυναμικά στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης για τον σεβασμό προς το περιβάλλον με την πρωτοβουλία εγκατάστασης μονάδων ανακύκλωσης, την λειτουργία του ΚΔΑΥ, την ανανέωση του γηρασμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας με καινούργια απορριμματοφόρα, που σηματοδοτούν τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσπάθειας για την ενίσχυση της καθαριότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός της αναβάθμισης της διαδικασίας αποκομιδής καθώς επίσης, ότι όλα τα απορριμματοφόρα διαθέτουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, κάτι που αποτελούσε πρωταρχικό μέλημα του Δήμου μας. Επίσης πετυχαίνουμε τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες και τη σημαντική οικονομία κλίμακας, καθώς τα νέα οχήματα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμα και έχουν μικρότερα έξοδα συντήρησης. Για να γίνει κατανοητή η όλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την επεξεργασία του ανακυκλώσιμου υλικού που καταλήγει στους μπλε κάδους θα ακολουθήσουν συνεχείς ενημερώσεις προς τους πολίτες, αλλά κυρίως στους νέους και στα παιδιά. Μαζί. Δήμος και Πολίτες συμμετέχουμε στην «πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη, στην ανακυκλώσιμη- κυκλική οικονομία».

Το κοινό και τριακόσιοι (300) περίπου μαθητές από πολλά σχολεία της
πόλεως Ρόδου, ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης
Ανακύκλωσης, για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από
χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους»
ενώ παράλληλα ειδικά για τις γυάλινες συσκευασίες, όπως και οι
επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε
κώδωνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι: Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κος Μιχάλης Παλαιολόγου, Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κος Γιάννης Κορωναίος, Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Ανάπτυξης κος Γιώργος Πόκκιας, ο Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κος Γιάννης Κούρτης, της Β΄ Βάθμιας κα Ελπίδα Ατσίδη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ  Δημήτρης Τσίκκης και Στέργος Παρδαλός ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κος Μίλτος Παγκάς, το μέλος Φωτεινή Καράμπελα και ο ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Ανακύκλωσης κος Χρήστος Γαμβρούδης. Την Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
εκπροσώπησε ο κος Δημήτρης Παπασωτηρίου.

Στον χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά
παιχνίδια και όσοι απάντησαν σωστά σε απλές ερωτήσεις, μπήκαν στην
κλήρωση για ένα ποδήλατο. Οι τυχεροί της κλήρωσης είναι οι : Εμμανουέλλα Πευθερουδάκη, Ευσταθία Πανιέρα με αναπληρωματικούς τους: Εμμανουέλλα Ανθούλα, Δημήτρη Μπίκα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα