ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΞεκινούν άμεσα οι εργασίες αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στη Δ.Κ. Κρεμαστής

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στη Δ.Κ. Κρεμαστής

Τη σύμβαση έργου, για την έναρξη εργασιών αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών και αποκατάστασης του οδοστρώματος του παραλιακού δρόμου στη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής, υπέγραψε σήμερα 20 Οκτωβρίου 2017 με τη μορφή του κατεπείγοντος,  ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία της Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κας Βασιλικής Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη και των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου κ.κ Αλέκου Μπεκιάρη και   Μαρίας Κολεζάκη.

Το έργο έχει τίτλο «Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων στη Δ.Κ Κρεμαστής» και αφορά την πρώτη παρέμβαση του Δήμου Ρόδου στην περιοχή, μέχρι τη λήψη άδειας από τα αρμόδια Υπουργεία και το Λιμεναρχείο, ώστε να επιτραπεί στο Δήμο Ρόδου, της δημιουργίας – κατασκευής, ήπιας μεθόδου προστασίας στο σύνολο της ακτής, μέσω του συστήματος προστασίας και ανάπλασης των Ακτών. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 74,400 ευρώ. Ανάδοχος του έργου έχει αναδειχθεί η εταιρία: «Νίκος Βιοτεχνική Λατομική Τεχνική Α.Ε» με υποχρέωση να παραδώσει το έργο σε διάστημα εκατόν είκοσι (120) ημερών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Λόγω της αναγκαιότητας, ο κος Χατζηδιάκος ζήτησε, τόσο από τον εργολάβο όσο και από τον επιβλέποντας μηχανικό κο Νίκο Μεταξωτό, την άμεση επίσπευση των εργασιών,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Ρόδου, υπέγραψε τη δεύτερη κατά σειρά σύμβαση έργου με τίτλο, «Αποκατάσταση δρόμου περιοχής «Σαραντανιού» Δ.Κ Κοσκινού και άρσης επικινδυνότητας οδικού δικτύου Δ.Κ Αφάντου». Η τεχνική έκθεση του έργου προβλέπει, την αποκατάσταση των πρανών, μετά από φθορές που προκλήθηκαν από κατολίσθηση στην περιοχή, όπως και την αποκατάσταση της επιφάνειας του οδοστρώματος, αλλά και την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 105,000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση της γέφυρας (Πέρα ποταμού) που βρίσκεται από της οδού Π. Ράμου στην περιοχή Αφάντου και την κατασκευή νέου τοιχίου και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων. Νέα κιγκλιδώματα, θα τοποθετηθούν επίσης, στο χώρο στάθμευσης του οικισμού Αφάντου, δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπως και στον οικισμό της Τ.Κ Ψίνθου, λόγω επικινδυνότητας.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα