Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
30.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΕπισπεύδονται οι εργασίες στην Καλλιθέα.Δικαιολογημένη η ακύρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Επισπεύδονται οι εργασίες στην Καλλιθέα.Δικαιολογημένη η ακύρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

- Διαφήμιση -

Τις εργασίες συντήρησης στο συγκρότημα της Καλλιθέας, επέβλεψε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φωτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο βελτίωσης και αναβάθμισης της εικόνας και λειτουργίας του σημαντικού μνημείου του νησιού μας.

Παρουσία του Προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ κου Γιώργου Κακούλη, ο κος Χατζηδιάκος επέβλεψε μία σειρά εργασιών που αφορούν τα έργα: ‘’Αντικατάσταση στεγάνωσης-υγρομόνωσης και  μικροεπισκευές, στο κτιριακό συγκρότημα του διατηρητέου μνημείου της Καλλιθέας’’ και ‘’Διάστρωση τμήματος περιβάλλοντα χώρου της μεγάλης ροτόντας των ‘Πηγών Καλλιθέας Ρόδου’ με αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα τύπου ΙΝΤΕRTOP’’, μετά την έγκριση των σχετικών μελετών από την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων & Νεωτέρων Μνημείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Επιπρόσθετα η ΔΕΡΜΑΕ, έχει εκπονήσει μελέτη και αναμένει την έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την έναρξη εργασιών γενικής ανακαίνισης των χώρων υγιεινής του μνημείου, με την πρόβλεψη πρόσβαση σε άτομα με Ειδικές Δεξιότητες (ΑΜΕΑ). Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά έργο που θα εκτελεστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο, δεδομένου και του έργου «Επισκευή, συντήρηση και ανανέωση των χρωματισμών των ξύλινων περγκολών», που έχει ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο της συνολικής συντήρησης και αναβάθμισης των χώρων του μνημείου. Παράλληλα σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε τοπικά σημεία του περιβάλλοντα χώρου (πλακόστρωτο, διάδρομοι, μικρές γέφυρες), που απαιτείται η άμεση συντήρησή τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των υπό εξέλιξη έργων, ανέρχεται στο ποσό των εβδομήντα χιλιάδων (70,000) ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΡΜΑΕ, οι εργασίες συντήρησης αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιανουαρίου του 2018. Μέχρι το πέρας των εργασιών, το μνημείο θα παραμείνει κλειστό. Για το λόγο αυτό η ΔΕΡΜΑΕ, ζητά την κατανόηση των συμπολιτών και ειδικότερα των μικρών παιδιών, αφού λόγω των εκτελούμενων έργων, αναβάλλονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για λόγους ασφάλειας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.