Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΈργο ιστορικής σημασίας η αξιοποίηση του ανθόκηπου «Ήχος και φως»

Έργο ιστορικής σημασίας η αξιοποίηση του ανθόκηπου «Ήχος και φως»

- Διαφήμιση -

Τη σύμβαση έργου για την παραχώρηση και αξιοποίηση του δημοτικού κήπου «Ήχος και φως», που βρίσκεται στην πλατεία Ρίμινι στο κέντρο της πόλης και έχει καθιερωθεί ως χωρικό σημείο αναφοράς της σύγχρονης πόλης της Ρόδου, υπέγραψε την Τετάρτη 28  Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας   «Στήριξις Τεχνική ΑΕ – Πάνου ΑΕΒΕ».

Μετά από έξι χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών η παρούσα δημοτική Αρχή δρομολόγησε ένα ακόμη μεγάλο θέμα, μέσω της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού, που αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της συγκεκριμένης περιοχής φυσικού κάλους, με αρχαιολογική και πολιτιστική σημασία. Πρόκειται για ουσιαστική παρέμβαση που επιχειρεί ο δήμος Ρόδου με στόχο την αξιοποίηση, επανάχρηση και λειτουργική επανένταξη του κήπου στον ιστό της πόλης, αλλά και στην ανάδειξή του μέσω της λειτουργίας του, σε εστία πολιτιστικής, τουριστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, πραγματοποιώντας ειδική αναφορά στις υπηρεσίες του δήμου, τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως και στους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας.

Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ και θα προσφέρει στους πολυάριθμους επισκέπτες, την ιστορία της Ρόδου, μέσω οπτικοακουστικού θεάματος. Επιπλέον θα αποτελέσει χώρο αναψυχής που θα μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες με τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης των σχολείων όλων των βαθμίδων του νησιού, στους χώρους του ανθόκηπου.

- Διαφήμιση -

Η σύμβαση προβλέπει πέρα του ετήσιου ενοικίου, επιπλέον έσοδα για το δήμο, της τάξεως του 2% επί των εσόδων του τζίρου της εταιρίας, τα οποία θα ενισχύουν την οικονομική δυνατότητα του στην κατασκευή νέων έργων.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση του τεχνικού σχεδίου μέχρι την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης σύμβασης, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων τους δώδεκα (12) μήνες.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα