Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
8.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΣημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία της Κρεμαστής θα υλοποιήσει ο Δήμος

Σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία της Κρεμαστής θα υλοποιήσει ο Δήμος

- Διαφήμιση -

Την Κρεμαστή επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τσαμπίκο Ποδιώτη, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Κοκκάρη, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στόχος ήταν η επίσκεψη σε όλες τις σχολικές μονάδες της Κοινότητας, Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου, με στόχο την ενημέρωση για μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν στους αύλιους χώρους των σχολείων μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Στο Λύκειο Κρεμαστής παράλληλα, όπως δήλωσε ο κος Χατζηδιάκος εξετάζεται η προσθήκη αίθουσας πολιτιστικών χρήσεων ενώ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές για την κατασκευή νέων επεκτάσεων και αιθουσών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, προκειμένου να λυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα στέγασης των μαθητών της Κοινότητας.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου έγινε διερεύνηση των υφιστάμενων διαθέσιμων χώρων στους οποίους υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ανεγερθούν νέος βρεφονηπιακός σταθμός και νηπιαγωγείο.

Ο Δήμαρχος εκφράζοντας την αγωνία του δήλωσε: «Δυστυχώς δεν υπάρχουν κατάλληλα οικόπεδα στην κυριότητα του Δήμου, ενώ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες του Δήμου να μην μπορούν να εντάξουν σε διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα (Ευρωπαϊκά ή ΣΔΙΤ) την κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου ή Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ωστόσο ευελπιστούμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει λύση που θα επιτρέψει τη δρομολόγηση και αυτών των έργων στην Κρεμαστή».

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις