Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
30.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΕπανατοποθετούνται οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού στα Κρητικά. Με ιδίους πόρους η εκτέλεση του...

Επανατοποθετούνται οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού στα Κρητικά. Με ιδίους πόρους η εκτέλεση του έργου

- Διαφήμιση -

Ολοκληρώνεται η επανατοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού στην κεντρική είσοδο της πόλης, στην περιοχή των Κρητικών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης και συντήρησής τους. Το έργο έχει τίτλο «Συντήρηση παλαιών και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων», η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και αφορά μεταξύ άλλων, τους εκατόν είκοσι πέντε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, που επεκτείνονται από την περιοχή των Κρητικών, μέχρι το άγαλμα του Διαγόρα, στην Ψαροπούλα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ. Η τεχνική μελέτη περιλαμβάνει την επεξεργασία και τον ελαιοχρωματισμό των ιστών που έχουν επικαλυφθεί με αλάτι από την θάλασσα, τον καθαρισμό και τη διάστρωση με δύο στρώσεις μίνιου, όπως  και τον ελαιοχρωματισμό των ιστών με χρώμα πράσινο σκούρο. Ακόμη την εξαγωγή και απομάκρυνση των 3,5μ σιδηροιστών που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο του συνοικισμού των Κρητικών και έχουν τεθεί σε αχρηστία από την περίοδο 2008, την συντήρησή τους και επανατοποθέτησή τους στο κεντρικό πάρκο της πόλης Ρόδου «Πάρκο Δημοκρατίας» και τη δημιουργία πεζόδρομου.

«Είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που πραγματοποιεί ο Δήμος Ρόδου με δικούς του πόρους για την οδική ασφάλεια. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο, εν μέσω οικονομικής κρίσης να θωρακίσουμε την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών και να δημιουργήσουμε νέες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Τέλος ο Δήμος Ρόδου ζητά την κατανόηση των συμπολιτών μας, για τα όποια τυχόν προβλήματα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι εργασίες συντήρησης και επανατοποθέτησης των ιστών θα επικεντρωθούν στα δύο ρεύματα εισόδου και εξόδου της πόλης, στην περιοχή «κάτω πέτρες».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.