Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
25.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΠρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Πρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

- Διαφήμιση -

Στον καθιερωμένο αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στην Ελεούσα, σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, παρέστησαν εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Μετά τον αγιασμό, ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (Εταιρεία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών) στην Ελεούσα όπου παρέστησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και οι ομαδάρχες, στην διάρκεια της οποίας έγινε προγραμματισμός εκτέλεσης του έργου που έχει συναποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου. Αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στον καθαρισμό κεντρικών δρόμων (από και προς το αεροδρόμιο και στις νησίδες τζέρσεϋ) ενώ θα ακολουθήσει και καθαρισμός φρεατίων (από και προς το αεροδρόμιο και στις νησίδες και στις περιοχές από την Ρόδο προς τα Κολύμπια).

Με αφορμή τις πυρκαγιές της Αττικής, επισημάνθηκε η κρισιμότητα του παράγοντα της πρόληψης καθώς και η αναγκαιότητα του συντονισμού των ενεργειών και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτροπή και αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Αγαπητός Πάλλας και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, για μια ακόμη ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την συνεχή υποστήριξη που παρέχει στην εταιρεία, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει και να φέρει εις πέρας το έργο που έχει αναλάβει, με στόχο την περιβαλλοντική θωράκιση των νησιών της Ρόδου και της Κω.

- Διαφήμιση -

Οι κ.κ. Ζαννετίδης και Ευστρατίου, από την πλευρά τους, εξήραν το σημαντικό έργο που παράγει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και μάλιστα με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και δεσμεύτηκαν ότι η περιφερειακή αρχή θα συνεχίζει να παρέχει τη στήριξή της, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου που επιτελεί.

Ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Χρήστος Ευστρατίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το έργο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στον τομέα της πρόληψης είναι κρίσιμης σημασίας και γι αυτό ως Περιφέρεια βρισκόμαστε στο πλευρό της, εξασφαλίζοντας την επιχειρησιακή της ετοιμότητα, με χρηματοδότηση και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Με την έναρξη της λειτουργίας της  και την άριστη συνεργασία της Πυροσβεστικής, του Δήμου Ρόδου, του Δασαρχείου, του Στρατού και της ΕΛΑΣ, προχωράμε στον προγραμματισμό έργου που έχει αποφασιστεί.  Κύριο μέλημά μας είναι η πρόληψη για να αποτρέψουμε αλλά και για να αντιμετωπίσουμε  επιτυχώς τυχόν έκτακτα περιστατικά. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλλει με τα οχήματά της, συνεχίζει τους καθαρισμούς στον επαρχιακό δρόμο ενώ έχουν στηθεί ήδη τα πυροφυλάκια. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα».

Σημειώνεται ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει ενεργά την εταιρεία και χρηματοδοτεί εξ ιδίων πόρων τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η οποία  αναλαμβάνει και πάλι δράση, μετά την προ ημερών υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου. Η Προγραμματική Σύμβαση  είναι διάρκειας 5 μηνών με αντικείμενο την περιβαλλοντική προστασία των νησιών της Ρόδου και της Κω και την εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Το κόστος λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, για το διάστημα αυτό, ύψους 499.750,00 €, καλύπτει εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Δωδεκανήσου, όπως έγινε και τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, με παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού, όπως καθαρισμούς (πρανών των ασφάλτινων και μη οδοστρωμάτων, φρεατίων, πάρκων, νησίδων κτλ), κλαδεύσεις δέντρων εντός των αστικών περιοχών, στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο. Τα περισσότερα από τα οχήματα που διαθέτει και ιδιαιτέρως αυτά με τη μεγάλη χωρητικότητα νερού χρησιμοποιούνται σε διάφορες εργασίες, όπως ποτίσματα δενδρυλλίων, πληρώσεις δεξαμενών, καθαρισμούς δρόμων κλπ.

 

- Διαφήμιση -

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.