Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμός«Αντάμωμα στο Ασκληπιείο»

«Αντάμωμα στο Ασκληπιείο»

- Διαφήμιση -

Στα πλαίσια της δράσης «Αντάμωμα στο Ασκληπιείο» οργανώνεται ο περίπατος στη Ροδίτικη φύση με τα βότανα, τα φυτά, τα ξωκκλήσια, το κάστρο, το ηλιοβασίλεμα.  Συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπιείου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού, το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου. Ώρα έναρξης 17.30, συγκέντρωση στην πλατεία Ασκληπιείου.

Παράλληλα, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου θα γνωρίσουν τα αρωματικά και θα φυτεύσουν τα παρτέρια στην πλατεία του Ασκληπιείου. Η ενέργεια είναι πρωτοβουλία του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα αρωματικά και τα βότανα της ελληνικής γης, τα πολύτιμα στοιχεία που δίνουν στον οργανισμό, την παρουσία τους στο καθημερινό φαγητό. Επίσης θα καλλωπίσουν τα παρτέρια, φυτεύοντας φυτά τα οποία θα είναι κάτω από τη φροντίδα τους. Θα τους καθοδηγήσει ο διευθυντής του φυτωρίου κ. Νίκος Ρένεσης. Χορηγός στη δράση αυτή είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ώρα συγκέντρωσης των παιδιών, 17.30 στην πλατεία Ασκληπιείου.

Λίγα λόγια για το περπάτημα:

- Διαφήμιση -

Είναι ανοικτό σε όλο τον κόσμο και προσκαλεί τους Ροδίους και τους Αποδήμους Ροδίους να συμμετέχουν σε μια χαρούμενη πορεία στις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας ή οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία του Ασκληπιείου μέχρι το Κάστρο του Ασκληπιείου είναι συνολικά 5,5 χλμ. Ο χρόνος της πορείας υπολογίζεται το μέγιστο στις 2:30 ώρες με κατάληξη στο Κάστρο όπου οι πεζοπόροι θα απολαύσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από ψηλά. Από εκεί έως το πνευματικό κέντρο θα διανυθεί μια απόσταση 500 μ. (ώρα προσέλευσης στο αμφιθέατρο υπολογίζεται στις 8:45 έως 21:00) και θα γίνει η υποδοχή των πεζοπόρων με κεράσματα και μουσική. Η Αφεντουλα Ραζελη και ο Στάθης Ραφτόπουλος στις “γειτονιές του φεγγαριού”, τραγουδούν τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών. Χορηγοί της εκδήλωσης: H Hotels, Blue Bay Group of Hotels, Καρελλάς Εμμανουήλ.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Η διαδρομή ξεκινά από το Ασκληπιείο και ανηφορίζει δυτικά στην θέση Χέρισα  Περνά ένα λόφο από μονοπάτι (υψομ. διαφοράς 80 μ.) φτάνοντας στην κορυφή του λόφου με θέα, κατηφορίζει βόρειο – δυτικά προς την περιοχή Κουναρά. Σε 30 λεπτά συναντά το χωματόδρομο που οδηγεί βορειοανατολικά σε δυο μεγάλες αχλαδιές (2.8 χλμ.) όπου θα έχουμε την δυνατότητα να κόψουμε αχλάδια και να πιούμε νερό το οποίο θα μοιράσει ο σύλλογος. Από εκεί συνεχίζει η πορεία νοτιοδυτικά προς το κάστρο του Ασκληπιείου περνώντας από τα μοναστήρια Αροσαλή (Ζωοδόχου Πηγής) και του Αγίου Ζαχαρία φθάνοντας στο κάστρο από μονοπάτι.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα