Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΘέατροΗ Δωδεκανησιακή Μέλισσα εκφράζει ευγνωμοσύνη και τιμά το Συμιακό θέατρο

Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα εκφράζει ευγνωμοσύνη και τιμά το Συμιακό θέατρο

- Διαφήμιση -

Η τοπική επιτροπή Ρόδου της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της για την πρωτοβουλία του Συμιακού Θεάτρου να προσφέρει μέρος των εσόδων των παραστάσεων του νέου έργου με τίτλο «και τα μεταξωτά βρακιά… ποδόξα σκέλλη θέλου», για τις ανάγκες των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών. Η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» ιδρύθηκε το 1931 από την Αντιγόνη Ζουρούδη και χορηγεί υποτροφίες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητών, δωδεκανησιακής καταγωγής. Τα τελευταία 40 χρόνια, έχει βοηθήσει εκατοντάδες νέους να σπουδάσουν και να διαπρέψουν στον επιστημονικό πεδίο που επέλεξαν.

Πρωτεργάτης της μεγάλης αυτής προσφοράς στην «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», ο Μανώλης Αντωνόγλου, δημιουργός του Συμιακού θεάτρου, συγγραφέας, σκηνοθέτης των έργων και ηθοποιός με μακρά πορεία προσφοράς στα θέματα πολιτισμού του τόπου μας.

Τιμητική διάκριση θα προσφέρουν τα μέλη της τοπικής επιτροπής της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, στην τελευταία παράσταση, Τετάρτη 1η Αυγούστου, στην έναρξη του έργου, στον Μανώλη Αντωνόγλου ψυχή του θεάτρου, τον Σωτήρη Ζουρούδη, πρόεδρο του Συλλόγου Συμιακών ο «Γλαύκος», και στα μέλη της θεατρικής ομάδας,  για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την εξαιρετική και επανειλημμένη οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά αδύνατους Δωδεκανήσιους φοιτητές.

Το νέο έργο με τίτλο «και τα μεταξωτά βρακιά… ποδόξα σκέλλη θέλου», ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις του. Το κοινό της Ρόδου και οι Συμιακοί που διαμένουν στο νησί, κατακλύζουν ασφυκτικά κάθε βράδυ από την Κυριακή, το θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου για να παρακολουθήσουν το σποδυλωτό θεατρικό με οκτώ μέρη, αφιερωμένα στη γυναίκα της Σύμης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ιστορία και την τοπική κοινωνία. Πολύτιμο έργο του Μανώλη Αντωνόγλου και των συντελεστών του Συμιακού θεάτρου είναι η διατήρηση της συμαϊκής ντοπολαλιάς και της ιδιαίτερης παράδοσης καθώς και η προβολή του νησιού τους.

- Διαφήμιση -

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Μαγειρείο “Οι Συμπεθέρες” (Αλεξάνδρου Διάκου 12), Ξενοδοχείο PLAZA (Ιερού Λόχου 7), Οπτικά Κακούσιος (Γαλλίας 6), Expert Κωσταρίδης (Καναδά 12), Είσοδος Τάφρου, “Δωδεκανησιακή Μέλισσα” τοπική επιτροπή. Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 5€ κατ’ άτομο.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις