Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
17.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣυνάντηση Εργασίας στο Δήμο Ρόδου για τη δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου

Συνάντηση Εργασίας στο Δήμο Ρόδου για τη δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου

- Διαφήμιση -

Tην Παρασκευή 31 Αυγούστου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με τους συναρμόδιους φορείς και θέμα την από κοινού προετοιμασία πρότασης για τη δημιουργία και στη Ρόδο Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Νίκου Παπασταματίου και Γιώργου Αντώνογλου καθώς και της γενικής γραμματέως Φαίδρας Σπανού, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκου Μπόνη και του μέλους της διοίκησης Νίκου Κωστάκη καθώς και του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου Παναγιώτη Καραγιάννη. Η συνάντηση έγινε παρουσία του εξωτερικού συμβούλου κ Γιάννη Παππά ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση του φακέλου του έργου.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι σ΄αυτή τη δύσκολη και απαιτητική οικονομική πραγματικότητα μόνο κέρδη μπορούν να υπάρξουν για όλους αν ο θεσμός των Aνοικτών Κέντρων Εμπορίου επιτύχει το στόχο του ενισχύοντας την τοπική αγορά και κάνοντάς την ν΄ αλλάξει πρόσωπο και ανακουφίζοντας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με καταναλωτές που θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η πρόταση που θα καταθέσουν ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου και την Ομοσπονδία θα περιλαμβάνει αναπλάσεις σε προσδιορισμένο σημείο του εμπορικού κέντρου, εγκατάσταση και ανάπτυξη συστημάτων έξυπνης πόλης καθώς και ενέργειες και δράσεις προβολής και προώθησης.

- Διαφήμιση -

Ο συνολικός προορισμός της Δράσης είναι πενήντα (50) εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση 100% και ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του Δήμου ανέρχεται στα 1.500,000 ενώ ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των συνδικαιούχων Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναβάθμιση των πεζοδρόμων, ανάπλαση πλατειών, φωτισμό μνημείων και όψεων δημοσίων κτηρίων, παρεμβάσεις υψηλής σκίασης, κατασκευή και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης μνημείων και πολιτιστικών χώρων, συστήματα οδοφωτισμού, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων και τεντών και άλλα.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που θέτει το πρόγραμμα ο Δήμος Ρόδου με ιδίους πόρους θα προβεί σε αναπλάσεις και άλλων δημόσιων χώρων στο κέντρο της πόλης.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις