Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΒράβευση μαθητών από τον Όμιλο Ρόταρυ Ρόδου

Βράβευση μαθητών από τον Όμιλο Ρόταρυ Ρόδου

- Διαφήμιση -

Σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Ρόταρυ Ρόδου η εκδήλωση για τη βράβευση των πρωτευσάντων αποφοίτων μαθητών του νησιού που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς και των επιτυχόντων παιδιών των μελών του Ομίλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Amathus, παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης π. Μ. Κρητικού, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Φλεβάρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου/Ροταριανού Βαγγέλη Μανδρακού, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων Τέρη Χατζηιωάννου και της Περιφερειακής Συμβούλου Ελευθερίας Φτακλάκη. Πέραν των τιμώμενων προσώπων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι των φοιτητών, οι οποίοι είδαν τους κόπους και τις προσπάθειες των δικών τους παιδιών ν’ ανταμείβονται.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς απένειμε στους πρωτεύσαντες φοιτητές από μία τιμητική πλακέτα, από ένα βιβλίο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ στον καθένα. Για τους απόφοιτους των Ροταριανών δόθηκε από ένα βιβλίο ως τιμή στους κόπους τους και με το κίνητρο το βιβλίο να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινότητα τους.

«Η νέα γενιά για άλλη μία φορά γέμισε με χαρά και περηφάνια τις καρδιές μας και μας υπενθύμισε, ότι αποτελεί φορέα αισιοδοξίας για το μέλλον. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε χρέος και ευθύνη να στηρίζουμε τις προσπάθειές της, προσφέροντας κίνητρα σε αυτά τα παιδιά, που αγωνίζονται για την πρόοδο και την εξέλιξή τους», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου Ρόταρυ Ρόδου Κώστας Παμπρής. Πρόσθεσε δε πως «Αυτή η νέα γενιά οφείλει ν’ αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, για όλους τους νέους και να μας διδάξει την αξία της επιμονής, της προσήλωσης και της φιλομάθειας που πρέπει να μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας».

- Διαφήμιση -

Της βράβευσης προηγήθηκε η παρουσίασή τους μέσα από ένα «πάνελ» την επιμέλεια και το συντονισμό του οποίου είχαν ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, εκπαιδευτικός κι ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία και η κα Φαίδρα Σπανού υπεύθυνη Μarketing και Δημοσίων Σχέσεων. Οι αριστεύσαντες νέοι φοιτητές κατέθεσαν τις απόψεις τους περί Αριστείας, αλλά και τους στόχους τους για το μέλλον. Τόσο ο κ. Κυριακούλης, όσο και η κα Σπανού υπογράμμισαν τη σημασία της επιβράβευσης των φοιτητών οι οποίοι διακρίνονται σε επίδοση, αλλά και ήθος κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ευχόμενοι σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη σε όλη τη μετέπειτα πορεία τους.

Ακολούθησε δεξίωση κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία σε Ροταριανούς, φοιτητές κι εκλεκτούς καλεσμένους για περαιτέρω γνωριμία.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΠΑΜΠΡΗ

Η σημερινή πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου είναι αφιερωμένη στη νέα γενιά, στους πρωτεύσαντες ανά θεματικό πεδίο και σε όλους τους απόφοιτους των ροταριανών οικογενειών καθώς ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κι πλέον ανοίγουν τα φτερά τους για να συνεχίσουν το ταξίδι στη γνώση είτε σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, είτε μέσα από άλλες επιλογές

Νιώθω συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη σημερινή ημέρα τόσο ως Πρόεδρος του Ομίλου, όσο και ως πατέρας καθώς και μένα η δική μου κόρη ανοίγει τα φτερά της για νέα, όμορφα ταξίδια της ζωής της

Αντί-μονολόγου με έναν κεντρικό ομιλητή όπως είθισται να λειτουργούμε στις εκδηλώσεις μας, αποφασίσαμε στη σημερινή εκδήλωση κυρίαρχο ρόλο και λόγο να έχει η νέα γενιά, η οποία θα μας καταθέσει τις θέσεις της, τις απόψεις της, την κριτική της αλλά κυρίως τα όνειρά της.

- Διαφήμιση -

Ο λόγος φυσικά περί Αριστείας καθώς στις μέρες μας η μετριότητα, η φαυλότητα και η  ανισότητα επικρατούν στη δημόσια, αλλά και ιδιωτική ζωή του τόπου μας. Ζούμε σε μια εποχή όπου δυστυχώς προκρίνονται οι Αρεστοί και όχι οι Άριστοι και ξεχνάμε τον ορισμό του Αριστοτέλη για τον Άριστο Πολίτη και την Αρίστη Πολιτεία.

Ποιος είναι κατά τον Αριστοτέλη ο άριστος πολίτης της αρίστης Πολιτείας;

Είναι ο ενεργός πολίτης, που συμμετέχει κατά προαίρεση στις αποφάσεις της πόλης του -τόσο με την ευρύτερη έννοια του βουλεύεσθαι και κρίνειν, όσο και με τη στενότερη έννοια της άσκησης εξουσίας- είναι ο φρόνιμος και μετριοπαθής άνθρωπος, ο επαρκώς διαβιών (ούτε υπερπλούσιος ούτε υπέρπτωχος), ο οποίος πράττει με ευθύνη, για να διασφαλίζει στην πόλη του την ευμάρεια, την παιδεία και την ειρήνη. Είναι ο ελεύθερος νους που δημιουργεί εν αυτονομία και ζει «κατά προαίρεση» αλλά ταυτόχρονα υπακούει εθελότρεπτα στο νόμο και παράγει ατομικά και συνολικά έργα αρετής.

Εμείς, ως Ροταριανός Όμιλος μέσα από τη σημερινή εκδήλωση θέλουμε να δώσουμε το σημαντικότερο μήνυμα στη νέα γενιά, στους ενεργούς πολίτες πλέον της χώρας μας, πως στόχος τους θα πρέπει να είναι η επιδίωξη του Άριστου Πολίτη μέσα από τη γνώση, την παιδεία, τις αξίες και τη θρησκεία για να μπορέσουν οι ίδιοι να συμβάλλουν στην Αρίστη Πολιτεία. Ίσως ακούγεται ρομαντικό, όμως εξαρτάται από την ανθρώπινη βούληση και μόνο.

Θα δώσω τα σκήπτρα στον Ροταριανό Κυριάκο Κυριακούλη, εκπαιδευτικό κι ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, όπου ως ο εμψυχωτής της σημερινής εκδήλωσης θα βοηθήσει ως έμπειρος παιδαγωγός, προκειμένου οι πρωτεύσαντες να μας διαφωτίσουν αλλά και να μας εμπνεύσουν. Για να μη ξεχνάμε και το ροταριανό μότο «be the inspiration». Επίσης, η εκλεκτή Φαίδρα Σπανού, υπεύθυνη marketing και δημοσίων σχέσεων, μέσα από τη μεγάλη εμπειρία της θα συντονίσει την εκδήλωση δίνοντας τις απαιτούμενες πινελιές για να ‘ζωγραφίσουν’ οι νέοι μας μέσα από το λόγο τους και να μας δώσουν μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον καθώς τους ανήκει.

Διαδικαστικά να σας ενημερώσω πως ο ροταριανός όμιλος με σχετική απόφαση του Δ.Σ., αποφάσισε να τιμήσει τους πρωτεύσαντες με μια τιμητική πλακέτα, ένα βιβλίο και με ένα συμβολικό ποσό 400 ευρώ, ως ένα μικρό αντίδωρο επιβράβευσης της επιτυχίας τους. Για τους απόφοιτους των ροταριανών θα δοθεί ένα βιβλίο ως τιμή στους κόπους τους και με το κίνητρο το βιβλίο να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινότητα τους γιατί όπως πολύ σοφά είπε ο Κικέρων, «Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

- Διαφήμιση -

Αγαπητά μας Παιδιά ο Λόγος σας Ανήκει… Το Μέλλον σας Ανήκει και Ως Άριστοι αξίζετε μια Αρίστη πολιτεία».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα