Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
26.6 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΘέατροΕορταστικές εκδηλώσεις στις Πηγές Καλλιθέας

Εορταστικές εκδηλώσεις στις Πηγές Καλλιθέας

- Διαφήμιση -

Η παραμυθοχώρα της Καλλιθέας ανοίγει τις πύλες της για μικρούς και μεγάλους από τις 22 Δεκεμβρίου, με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με την συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών, τον Αι Βασίλη, τους ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών και με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όλες τις μέρες. Συγκεκριμένα, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, οι επισκέπτες του νησιού, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων σε ένα από τα πιο όμορφα και εμβληματικά μνημεία του νησιού.

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 16:00 το απόγευμα. Για την διευκόλυνση του κοινού θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια από τη ΡΟΔΑ από και προς την Καλλιθέα όλες τις μέρες των εκδηλώσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε κ. Γιώργος Κακούλης, παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάδειξη του διατηρητέου μνημείου του συγκροτήματος της Καλλιθέας, ως ιδανικό χώρο για την διοργάνωση υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο την ενεργή συμμετοχή των Ροδιτών και την επαφή τους με ιστορικά μνημεία της πόλη μας, την ευαισθητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την μεγάλη σημασία  της ένταξης των μνημείων στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή του νησιού.

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος αφού ευχαρίστησε την διοίκηση της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε για την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων στις Πηγές Καλλιθέας, τόνισε ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύεται το σπουδαίο μνημείο της Καλλιθέας τόσο για τους Ροδίτες όσο και για τους επισκέπτες.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν πάνω από 50 ώρες πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις 8 μέρες που θα λειτουργήσει η παραμυθοχώρα. Οι δράσεις περιλαμβάνουν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικο- εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές εκδηλώσεις και παιχνίδια για τα παιδιά, ξυλοπόδαρους και ήρωες αγαπημένων παραμυθιών, Αι Βασίλη, μάγους και ταχυδακτυλουργούς, ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα για παιδική μαγειρική, το δέντρο της αγάπης από την ΕΥΘΥΤΑ και πολλές άλλες παράλληλες δραστηριότητες, με κεντρικό σύνθημα, «Μαζί ζωντανεύουμε τα παραμύθια». Τιμή εισόδου 3€.

 

Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους

Δημοτικές επιχειρήσεις Ρόδου

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις