Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΟ Δήμος Ρόδου μοίρασε τρόφιμα σε ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ/ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ρόδου μοίρασε τρόφιμα σε ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ/ΤΕΒΑ

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της υλοποίησης του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD), ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ζωάννου, την Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βάσω Ξεπαπαδάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αγαπητό Πάλλα, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, σε συνεργασία με τις Δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά και Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μοίρασαν τρόφιμα σε συμπολίτες μας από τη Ρόδο και τη Σύμη.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που δήλωσαν στις αιτήσεις τους ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΤΕΒΑ λαμβάνοντας τρόφιμα. Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, οι εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 464 και ο αριθμός από τα ωφελούμενα μέλη των νοικοκυριών αντιστοιχεί σε 921 άτομα.

Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Ροδίνι για τους ωφελούμενους της πόλεως Ρόδου και των κατά τόπους δημοτικών  ενοτήτων. Συνολικά μοιράστηκαν περίπου 8 τόνοι φρούτων και λαχανικών, 16 τόνοι τροφίμων μακράς διάρκειας, 1.75 τόνοι χοιρινού κρέατος και νωπού κοτόπουλου και 0.5 τόνος συσκευασμένης γραβιέρας ενώ η ποσότητα που λάμβανε ο/η κάθε δικαιούχος αναλογούσε στον αριθμό των μελών του νοικοκυριού του/της.

Οι ωφελούμενοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από τη Δημοτική Ενότητα στην οποία ανήκουν, για το ακριβές μέρος, την ακριβή ώρα και ημερομηνία της διανομής. Για την παραλαβή των τροφίμων ήταν απαραίτητη η επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ του ατόμου που έχει υποβάλει την αίτηση, ενώ στην περίπτωση κατάκοιτων ωφελούμενων, πλέον των παραπάνω εγγράφων, ήταν αναγκαία η ύπαρξη εξουσιοδότησης από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

- Διαφήμιση -

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις