Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΞεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης των εγκεκριμένων αιτήσεων στήριξης των νέων...

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης των εγκεκριμένων αιτήσεων στήριξης των νέων γεωργών

- Διαφήμιση -

Σε χρόνο ρεκόρ η ολοκλήρωση των διαδικασιών, αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της Περιφερειακής Αρχής με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η καταβολή των ενισχύσεων στους 104 νέους γεωργούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνολικού ύψους 1.510.600 ευρώ οι οποίοι εντάχθηκαν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» στα πλαίσια της 2ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Η πληρωμή αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.158.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, λέγοντας:

- Διαφήμιση -

« Για πρώτη φορά καταβάλλεται σε χρόνο – ρεκόρ, όπως και την προηγούμενη φορά, η πρώτη δόση στους δικαιούχους του προγράμματος για την Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, της 2ης Πρόσκλησης με πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 που έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όπως και την προηγούμενη φορά, πριν από έναν περίπου χρόνο που επίσης σε χρόνο – ρεκόρ αποδόθηκαν τα χρήματα, έτσι και τώρα καταφέραμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα, διαβουλεύσεων του αντιπεριφερειάρχη με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και των προσπαθειών από τις υπηρεσίες μας».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα