ΑρχικήΡόδοςΚοινωνία«Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου: προβλήματα, προστασία, ισόρροπη ανάπτυξη»

Σχετικά άρθρα

«Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου: προβλήματα, προστασία, ισόρροπη ανάπτυξη»

Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και εμβληματικό χαρακτηριστικό της τουριστικής προβολής του νησιού μας, η Μεσαιωνική Πόλη, θα είναι το θέμα της εσπερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, στις 17:00, στην αίθουσα Γ. Καραγιάννης του ΕΒΕΔ.

Τριάντα χρόνια μετά την ένταξή της στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (Brasilia, 1988, αριθμός αναφοράς 493), και μετά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί με την 1η Προγραμματική Σύμβαση προστασίας και ανάδειξης (1994-2007) ανάμεσα στο Δήμο Ροδίων, τη Δ.Ε.ΠΟ.Σ, το Υπουργείο Αιγαίου και το Υπουργείο Πολιτισμού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά, αυξάνονται και επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο, και η κατάσταση και η διαχείρισή της δεν μας ικανοποιεί.

Ενόψει της νέας Προγραμματικής Σύμβασης για προστασία, ανάδειξη, διαχείριση της Μ.Π. ανάμεσα στο Δήμο Ρόδου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δημιουργούμε μια ευκαιρία, δίνουμε ένα βήμα δημόσιου διαλόγου, να μάθουμε από τους ειδήμονες, να ακούσουμε τους συμπολίτες μας και τους τοπικούς φορείς.

Στην εσπερίδα θα καταγραφούν τα προβλήματα, θα διερευνηθούν οι υποχρεώσεις των φορέων, των κατοίκων, των επιχειρηματιών, οι οικονομικοί πόροι, το νομικό πλαίσιο, οι δράσεις και ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε το μέλλον της Μ.Π. να είναι ευοίωνο.

Θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως εργαλεία καθοδήγησης για την επίλυση προβλημάτων και την ανάδειξη της Μεσαιωνικής  Πόλης στη θέση που της αρμόζει.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να λάβετε μέρος, καθώς η ενεργή συμμετοχή όλων μας θα οδηγήσει σε ουσιαστικότερες και μακροβιότερες παρεμβάσεις, ώστε η Μ.Π. να συνεχίσει να αποτελεί μοναδικό πολιτιστικό μνημείο, χώρο ιστορικής μνήμης, όμορφο τόπο κατοικίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα