Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΔιακριθέντες διαγωνισμού Ευκλείδη

Διακριθέντες διαγωνισμού Ευκλείδη

- Διαφήμιση -

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), τα αποτελέσματα του 79ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών «Ευκλείδης» που αφορά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Σε αυτό τον διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ειδικότερα, από την Γ΄ τάξη του Λυκείου διακρίθηκε ο Νικόλαος Άγγελος Σκουμιός και από τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου ο Γεώργιος Τσαμπίκος Κοντός.

Μεγαλύτερη αξία αποκτούν οι διακρίσεις των δύο αυτών μαθητών, αν ληφθούν υπόψη τα εξαιρετικά απαιτητικά θέματα και το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Τα θέματα αυτού του διαγωνισμού είναι αυξημένης δυσκολίας και ένα μικρό ποσοστό των μαθητών διακρίνονται και μπορούν να συμμετέχουν στον επόμενο διαγωνισμό, την 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης».

Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι παραπάνω δύο μαθητές διακρίνονται σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς.

- Διαφήμιση -

Ο Νικόλαος Άγγελος Σκουμιός είχε διακριθεί όλα τα προηγούμενα έτη των σπουδών του στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών. Στις υψηλές διακρίσεις του συμπεριλαμβάνεται η βράβευσή του με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» του σχολικού έτους 2015-2016. Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2017-2018) βραβεύτηκε επίσης με χάλκινο μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης». Επίσης, το ίδιο έτος πέτυχε άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη «Μεσογειάδα Μαθηματικών 2018».

Ο Γεώργιος Τσαμπίκος Κοντός επίσης είχε διακριθεί όλα τα προηγούμενα έτη των σπουδών του στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών. Αξίζει να επισημανθεί ότι στους διαγωνισμούς μαθηματικών «Εύδημος» και «Ίππαρχος» που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ε.Μ.Ε. το σχολικό έτος 2015-2016 για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου, κατέκτησε 2ο βραβείο, ενώ ήταν μαθητής της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Επίσης, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2017-2018) διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Μαθηματικών «Θαλής» και «Ευκλείδης».

Οι δύο παραπάνω μαθητές θα συμμετέχουν στη τρίτη και τελευταία φάση των διαγωνισμών Μαθηματικών με την επωνυμία 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους δύο μαθητές για τις υψηλές διακρίσεις τους και τους εύχεται καλή επιτυχία την τελική φάση των διαγωνισμών. Επίσης, συγχαίρει θερμά τους μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα