ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια τον άνθρωποΝέες υπηρεσίες από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά

Νέες υπηρεσίες από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά

Η κοινωνική πολιτική οφείλει να στοχεύει, πέρα από την καταβολή επιδομάτων, στην ενεργοποίηση των ευάλωτων ομάδων γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθεί ομαλά και πολύπλευρα η κοινωνική τους ένταξη.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας αξιοποιώντας τη διανομή των τροφίμων του ΤΕΒΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Ροδίνι, ενημέρωσε τους ωφελούμενους για τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής τους σε ομαδικό εργαστήρι πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Παράρτημα της ΙΝ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Ε. Ν. Αιγαίου/Δωδεκάνησα, πραγματοποιήθηκαν ομαδικά εργαστήρια στους άξονες:

  • Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: Τρόποι αναζήτησης εργασίας
  • Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: Βιογραφικό Σημείωμα – Συνοδευτική Επιστολή
  • Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: η Συνέντευξη επιλογής.

«Η επιτυχία των εργαστηρίων αποτελεί για μας εφαλτήριο για τη συνέχισή τους» επισημαίνει η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής «Στοχεύουμε το επόμενο διάστημα να ενισχύσουμε και να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης με θέματα υποστήριξης της απασχόλησης, γιατί σκοπός μας είναι η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού».

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα