Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
14.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΔιακρίσεις μαθητών σε διαγωνισμό του Κέντρου συγγραφέων

Διακρίσεις μαθητών σε διαγωνισμό του Κέντρου συγγραφέων

- Διαφήμιση -

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιβλιοπεριπέτειες», που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου. Οι εικαστικές δημιουργίες και τα κείμενα των μαθητών, διακρίθηκαν με επαίνους και βραβεία, ενώ δόθηκαν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθεια όλων.

Τα παιδιά των τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας «Μαγικά μολύβια» και «Άγγελοι των κοχυλιών» δημιούργησαν τα δικά τους φανταστικά πλάσματα, τον «Γιώργο» και τον «Τάκη», με έμπνευση το βιβλίο «Χαριστική Βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δίκαιου Χατζηπλή. Με βραβείο για τη δημιουργία του διακρίθηκε το τμήμα «Μαγικά μολύβια», Αναγνωστάκη Κατερίνα, Ζαννέτος Σάββας, Ζαφειρίου Πανορμίτης, Καζή Γεωργάκη Μαρία, Καλούδης Μιχάλης, Καμπούρης Μενέλαος, Καμπουρόπουλος Άρης, Καραγιάννη Χριστιάνα – Μαρία, Καραγιάννης Θανάσης, Κατσαδούρος Βαγγέλης, Μπαλταγιάννης Μιχάλης, Μπολώτου Αμαρυλλίς, Νικηταρά Κωνσταντίνα, Ορφανός Παναγιώτης, Παπασάββας Λάζαρος, Πίτσιος Ορέστης, Σουλούνης Άγγελος, Σπανόπουλος Σάββας, Συμιακού Αλεξάνδρα, Συμιανάκης Γιάννης και Ψυλλάκη Άννα – Μαρία, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Βούλα Μαράντου.

Οι μαθητές της Α΄Δημοτικού κλήθηκαν επίσης να κατασκευάσουν ένα τρισδιάστατο «Φανταστικό Πλάσμα», εμπνευσμένο από το βιβλίο “Χαριστική Βιβλιοθήκη” των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή. Για τις δημιουργίες τους, τόσο το τμήμα Α’1, Cirri Davis-Michail, Αθανασά Δήμητρα, Βούλγαρης Γιώργος, Βρούχος Πάρις, Διακολιού Μαριάννα, Κοτζά Ραφαήλ-Τζαν, Κρεσταινίτης Φίλιππος, Μακρής Αναστάσιος, Μασάντο Ραφαήλ-Πέτρος, Μασματάς Δημήτρης, Μαυράκη Σεβαστή, Νικολάου Κωνσταντίνα, Παπαγρηγορίου Κωνσταντίνος, Παπασάββας Μάνουελ, Πολεμικού Αφροδίτη, Πρέκας Πάρης, Σιδηρόπουλος Νίκος, Τουγουνζόγλου Άγγελος, Τσιγάρος Τσαμπίκος και Φωκιανού Αγγελική, όσο και το Α’2, Pimenkova Anastasia, Demchenko Eva, Βλαχούδης Χρήστος, Ζαγκότσης Δημήτρης, Ηλιού Αλέξανδρος, Καραγιάννης Ανδρέας – Φίλιππος, Κουσουρνάς Ελευθέριος, Μαρίτσα Βασιλική, Μαστοράκη Θεοδώρα – Ιωάννα, Μπαλασόπουλος Ιωάννης, Μπαμπή Σοφία, Μυισλή Κάαν – Χασάν, Παντελάκη Ραφαέλα, Παπακωνσταντίνου Φοίβος, Περσιάνη Ελευθερία, Πιστόλης Σταμάτης, Σεΐτη Νικόλ, Τσιγάρου Μαρία – Χριστίνα και Φρένσις Ντάνιελ, απέσπασαν Έπαινο, καθώς το “Σαντουϊτσάρι” και ο “Φλιτζίνιος” κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα δημιούργησαν αφίσες με έμπνευση το βιβλίο «Χαριστική Βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά.

- Διαφήμιση -

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μικροί Λογοτέχνες» με τη συγγραφή δημιουργικών γραπτών κειμένων. Διαβάζοντας το λογοτεχνικό βιβλίο «Ο ιππότης με το τριαντάφυλλο» της Τίτσας Πιπίνου, αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες. Στην Ε΄ Δημοτικού, διακρίθηκε με βραβείο η μαθήτρια Αγγελική Ζαχαρία. Από τη ΣΤ΄ Δημοτικού διακρίθηκε με βραβείο η μαθήτρια Ιωάννα Μαρία Παπαθεοδωράκη και με έπαινο η μαθήτρια Αναστασία Καστέλλα.

Τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές τους για τη συμμετοχή τους και τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις