Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
30.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΜέτρα Πυροπροστασίας και ασφαλούς διαφυγής από την Κοιλάδα των Πεταλούδων

Μέτρα Πυροπροστασίας και ασφαλούς διαφυγής από την Κοιλάδα των Πεταλούδων

- Διαφήμιση -

Κάθε καλοκαίρι και ιδιαίτερα την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός επισκεπτών κατακλύζει την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Τις ημέρες αιχμής είναι πιθανό να βρίσκονται ακόμα και δύο χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα εντός και γύρω από την Κοιλάδα οι οποίοι καταφθάνουν εκεί με τουριστικά λεωφορεία, με ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα μέσα ή με υπεραστικά λεωφορεία.

Τα εκατοντάδες οχήματα σταθμεύουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς καθοδήγηση ενώ λόγω έλλειψης χώρου καταλαμβάνεται και σημαντικό μέρος του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σημαντικά η κίνηση από και προς την Κοιλάδα.

Οι επισκέπτες εισέρχονται και εξέρχονται από την Κοιλάδα μέσα από περιστρεφόμενες μπάρες (τουρνικέ) ενώ υπάρχει μια μικρή είσοδος – έξοδος με λουκέτο στο πλάι. Να σημειωθεί ότι λόγω της ιδιομορφίας της Κοιλάδας η είσοδος και η έξοδος των επισκεπτών γίνεται από το ίδιο στενό σημείο.

Η παραμονή χιλιάδων ανθρώπων και οχημάτων στην περιοχή απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα τόσο για την αποφυγή πυρκαγιάς όσο και την άμεση αντιμετώπιση της. Θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να υπάρχει και σχέδιο για ασφαλή διαφυγή των επισκεπτών και των οχημάτων  σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού. Είναι δε αυτονόητο ότι στις συνθήκες που περιγράφουμε παραπάνω, θα υπάρξει και ο ανάλογος πανικός και έλλειψη ψυχραιμίας που επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

- Διαφήμιση -

Μετά το ιδιαίτερα θλιβερά περιστατικά θανατηφόρων πυρκαγιών στην πατρίδα μας, τόσο σε δασικές όσο και σε αστικές περιοχές, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου θεωρεί ευνόητη αλλά και επιβεβλημένη την ύπαρξη μέτρων πρόληψης, άμεσης αντιμετώπισης αλλά και ασφαλούς διαφυγής από την περιοχή της Κοιλάδας, μιας περιοχής που είναι δύσκολη από όλες τις απόψεις.

Ζητάμε λοιπόν από την υπηρεσία σας να διενεργήσει έλεγχο για το κατά πόσο υφίστανται τα ανωτέρω μέτρα και να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και εντολές σε περίπτωση που δεν υπάρχουν.

Με τιμή

Το ΔΣ του Συλλόγου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.