Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΙδιαιτέρως επικίνδυνη η κατάσταση λειτουργίας στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, σύμφωνα με την...

Ιδιαιτέρως επικίνδυνη η κατάσταση λειτουργίας στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου

- Διαφήμιση -

Στις 24/07/2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την πυρασφάλεια της Κοιλάδας των Πεταλούδων με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών, κατόπιν επιστολής/αιτήματος του Συλλόγου προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την οποία εξέφραζε την ανησυχία του για τα μέτρα προστασίας των επισκεπτών από περιστατικό πυρκαγιάς, επισημαίνοντας διάφορα ζητήματα στη λειτουργίας της ως αξιοθέατου.

Μετά τον επιτόπιο έλεγχο που διεξήγαγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, στις 24 & 25 /07/2019, διαπιστώνονται σε δυο απαντητικά της έγγραφα, τα εξής ανησυχητικά δεδομένα:

 • Η Κοιλάδα των Πεταλούδων αντιμετωπίζεται απλώς ως δασική έκταση, οπότε σταθμεύει στην περιοχή, ένα δασικό περιπολικό όχημα, από το Π.Κ. Απολλώνων, κατά την αντιπυρική περίοδο.
 • Δεν υφίσταται εγκεκριμένη μελέτη ή πιστοποιητικό πυροπροστασίας, καθώς δεν έχει αποτυπωθεί από το διαχειριστή του χώρου, μέχρι τώρα, η χρήση και οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκεί, όντας τουριστικό αξιοθέατο και χώρος συνάθροισης πολλών ανθρώπων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κρίνει ότι η κατάσταση λειτουργίας της Κοιλάδας των Πεταλούδων είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη και ζητά την υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών:

 1. Την κατάταξή της σε κατηγορία κινδύνου από το Α.Π.Σ., ύστερα από σχετική αίτηση του φορέα διαχείρισης και την υποβολή πλήρους φακέλου μελέτης πυρασφάλειας
 2. Την άμεση σύνταξη μελετών πυρασφάλειας για τους χώρους συνάθροισης κοινού και έγκρισή τους από τη Π.Υ., για τη χορήγηση πιστοποιητικού.
 3. Την οργάνωση του συνόλου των εργαζομένων στην Κοιλάδα σε ομάδες πυρασφάλειας
 4. Τη συντήρηση κι αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος πυρασφάλειας, καθώς και τη δοκιμαστική λειτουργία του σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 5. Την άμεση σύνταξη σχεδίων εκκένωσης σε περίπτωση κινδύνου
 6. Την άμεση εγκατάσταση μεγαφωνικού συστήματος το οποίο σε περίπτωση ανάγκης θα μεταδίδει οδηγίες σε τουλάχιστον 3 γλώσσες
 7. Την άμεση συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου που περιβάλλει και γειτνιάζει με την Κοιλάδα
 8. Τον καθαρισμό του φυτικού υπορόφου στο σύνολο της δασικής έκτασης και σε βάθος 10 μέτρων από την άκρη των δρόμων
 9. Την απομάκρυνση των νεκρών δέντρων
 10. Τη συνεχή παρουσία, επιπλέον, ενός ελαφρού πυροσβεστικού οχήματος τύπου Α και ενός χωματουργικού μηχανήματος
 11. Την απομάκρυνση των χώρων στάθμευσης από την είσοδο της Κοιλάδας
 12. Την διακοπή της λειτουργίας του τρένου στον παράλληλο με την Κοιλάδα δρόμο

 

- Διαφήμιση -

Το  ΔΣ του Συλλόγου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα