ΑρχικήΕκδηλώσειςΑφιερώματα«Το κόσμημα στην Αρχαία Ελλάδα»

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

«Το κόσμημα στην Αρχαία Ελλάδα»

Η “Δωδεκανησιακή Μέλισσα- Επιτροπή Ρόδου” διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στο «κόσμημα στην Αρχαία Ελλάδα». Η συμβολή του κοσμήματος στον ελληνικό πολιτισμό είναι σημαντική καθώς πάνω τους αποτυπώνεται το πνεύμα, τα κοινωνικά-πολιτικά-θρησκευτικά πρότυπα, τα ιδανικά, οι ηθικές αξίες, οι ιδέες και οι νοοτροπίες που χαρακτήριζαν τους Αρχαίους Έλληνες. Ο σκοπός της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, η στήριξη άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών, προκύπτει από μια πολιτιστική εκδήλωση υψηλής αξίας που προσελκύει πολύ κόσμο στη Ρόδο που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο αργυροχρυσοχοϊας από την αρχαιότητα.

Ομιλήτρια είναι η κυρία Ιωάννα Λαλαούνη από το Μουσείο Κοσμήματος “Ηλίας Λαλαούνης” με θέμα: “Ελληνική Ομορφιά: Από την Αρχαιότητα στο Σήμερα”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ειδική ξενάγηση στην προθήκη των αρχαίων κοσμημάτων της Έκθεσης “Ρόδος, 2400 χρόνια”, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Εριφύλη Κανίνια.
Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση κοσμήματος του Οίκου Λαλαούνη από την πώληση λαχνών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στις υποτροφίες για δύο ακόμη οικονομικά αδύναμους Δωδεκανήσιους φοιτητές.

Στόχος της εκδήλωσης η εξασφάλιση δύο υποτροφιών για άπορους Δωδεκανήσιους φοιτητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα