Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΟλοκλήρωση της δράσης “Βιβλία για το Καστελλόριζο”

Ολοκλήρωση της δράσης “Βιβλία για το Καστελλόριζο”

- Διαφήμιση -

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση της Ομάδας μας και τα βιβλία που προσφέρθηκαν βρίσκονται πλέον στο Καστελλόριζο. 

Αμέσως μετά τη δημιουργία της γνωστής σε όλους/όλες έντασης γύρω από τη Μεγίστη, εξαιτίας των ενεργειών της γειτονικής χώρας, σε επικοινωνία που είχαμε με τη δημοτική αρχή, αντιληφθήκαμε ότι οι Καστελλοριζιοί – όπως πάντα – όχι μόνο δεν διακατέχονται από αισθήματα φόβου και αγωνίας, αλλά συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Στράτος Αμύγδαλος εξέφρασε την επιθυμία ανάπτυξης κι εμπλουτισμού της μικρής δανειστικής βιβλιοθήκης του νησιού, ώστε όλοι οι κάτοικοι και ιδίως τα παιδιά, να έχουν άμεση πρόσβαση στη χαρά και τη γνώση, στο «ταξίδεμα» που μπορούν να προσφέρουν τα βιβλία.

Ευαισθητοποιημένα, λοιπόν, τα μέλη της Ομάδας μας, σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΔΙΟΔΟΣ και την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού ΛΥΧΝΑΡΙ, απευθυνθήκαμε στους πολίτες της Ρόδου και τους καλέσαμε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και παράλληλα να μοιραστούν την ικανοποίηση που ένιωσαν διαβάζοντας κάποια βιβλία (κοσμώντας πλέον τα ράφια της βιβλιοθήκης τους). Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, αφού σε διάστημα λίγων ημερών συγκεντρώθηκαν 1.716 βιβλία κάθε είδους (λογοτεχνικά, ιστορικά, παιδικά κλπ). Επίσης, μια «σπίθα» από τη δράση μας έφτασε ως την Κάλυμνο, όπου επίσης κάποιοι άνθρωποι συγκέντρωσαν δεκάδες βιβλία. Στη συνέχεια τα βιβλία καταγράφηκαν, ταξινομήθηκαν κατά είδος και μεταφέρθηκαν στη Μεγίστη.

- Διαφήμιση -

Σε μήνυμά του ο αντιδήμαρχος κ. Αμύγδαλος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ένα μεγάλο, τεράστιο ευχαριστώ από όλους εμάς για αυτήν την υπερπροσπάθεια.Το Καστελλόριζο σέβεται εκτιμάει και ανταποδίδει προς όλους εσάς που έστω και για μια στιγμή το σκέφτεστε.

Να είστε σίγουροι ότι αυτός ο όμορφος καθημερινός αγώνας μαζί με εσάς για ένα καλύτερο Καστελλόριζο θα έχει τα πιο σπουδαία αποτελέσματα !!!!  Να είστε σίγουροι !!!!!

Σεβασμός και υπερηφάνεια για όλους σας !!!!!»

Ευχαριστούμε πολύ

  • τους πολίτες της Ρόδου για την ένθερμη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας
  • τους πολίτες της Καλύμνου που συνέδραμαν αυτοβούλως στην προσπάθειά μας
  • τα καταστήματα Praktiker Ρόδου και Αθήνας για την προσφορά 10 βιβλιοθηκών (ώστε το δώρο προς το Καστελλόριζο να είναι άρτιο)
  • την εταιρεία κατασκευής και πώλησης ακινήτων Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου και ιδιαίτερα τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του για τη μεταφορά των βιβλιοθηκών και των βιβλίων ως το πλοίο για Καστελλόριζο.
  • την ακτοπλοϊκή εταιρεία Dodekanisos Seaways και ιδιαίτερα την κ. Ειρήνη Σπανού για τη δωρεάν μεταφορά των βιβλίων από την Κάλυμνο
  • την ακτοπλοϊκή εταιρεία Saos Ferries και το ταξιδιωτικό γραφείο Tsagaris Travel για τη δωρεάν μεταφορά των βιβλίων στο Καστελλόριζο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε προς

- Διαφήμιση -
  • τα μέλη και τους φίλους του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ που συμμετείχαν με ενθουσιασμό σ’ αυτή την όμορφη «πτήση»
  • το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΟΔΟΣ και τα στελέχη του για την αγαστή συνεργασία και ουσιαστική υποστήριξη της προσπάθειας
  • το Ραδιόφωνο ΛΥΧΝΑΡΙ γιατί ως χορηγός επικοινωνίας συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης.

Ένα είναι σίγουρο, ότι το μικρό και ακριτικό Καστελλόριζο έγινε η πρωτεύουσα του πανελλήνιου ενδιαφέροντος.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.