ΑρχικήΕκδηλώσειςΑφιερώματα“Όλη η Ελλάδα, Ένας Πολιτισμός”

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

“Όλη η Ελλάδα, Ένας Πολιτισμός”

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
σας προσκαλούν στη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη» στο Καστελλόριζο, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.
Στην εκδήλωση θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη​
Στη συναυλία-αφιέρωμα στη συμπλήρωση των 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη συμμετέχουν οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη.
Στο πιάνο ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.
Το μουσικό σχήμα συμπληρώνεται από τον Στέφανο Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη στα κρουστά.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα, Ένας Πολιτισμός» με 71 παραγωγές, 270 εκδηλώσεις, 13 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη​
Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Μεγίστης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Χρήσιμες πληροφορίες:

– Η συναυλία προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
– Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
– Για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του COVID-19. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους.
– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα