Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΜουσικό Σχολείο Ρόδου: Επίσκεψη κλιμακίου της ΚΤ.ΥΠ ΑΕ

Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Επίσκεψη κλιμακίου της ΚΤ.ΥΠ ΑΕ

- Διαφήμιση -

Ιστορική μέρα η χθεσινή για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, αφού δέχθηκε επίσκεψη διμελούς κλιμακίου μηχανικών, της ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές», προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία. Η «Κτ. Υπ. ΑΕ» αποτελεί τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια κ.ά).

Τη μεθοδική προσπάθεια του σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων υποστήριξε έμπρακτα και αποτελεσματικά ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς, έχοντας σαφή γνώση των μεγάλων κτιριακών και λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, την ιδιαιτερότητα της τριπλής υπόστασής της (γυμνάσιο, λύκειο, μουσικές σπουδές) και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά της, μοναδικής, όχι μόνο στα Δωδεκάνησα, αλλά και σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

Οι μηχανικοί διαπίστωσαν, όσα κατέγραφαν στο εμπεριστατωμένο κοινό τους υπόμνημα σχολείο και γονείς, όπως τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ (παρά τις προσθήκες που έγιναν το τελευταίο έτος), τα σημαντικά προβλήματα λόγω της φθαρμένης υγρομόνωσης, την εμφανή διάβρωση του οπλισμένου σκυροδέματος και των επιχρισμάτων, την παλαίωση κι επικινδυνότητα ορισμένων χώρων υγιεινής, τα σκουριασμένα κάγκελα, τις μη αναστρέψιμες βλάβες πολλών εξωτερικών θυρών, τα προβλήματα στο χώρο του αμφιθεάτρου, της αυλής, των χώρων άθλησης κλπ.

- Διαφήμιση -

Είναι σημαντικό ότι οι εκπρόσωποι του σχολείου και των γονέων δεν περιέγραψαν απλώς την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά κατέθεσαν ολοκληρωμένες προτάσεις. Μάλιστα, χάρη και στη συνδρομή γονέων και φίλων του σχολείου με εξειδικευμένες γνώσεις, παρείχαν κάθε απαιτούμενο στοιχείο και διευκρίνιση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα κτιριολογικά, ακόμη και αρχιτεκτονικές μελέτες, ειδικά για τις αιτούμενες αίθουσες, ώστε να πείσουν για την αναγκαιότητα και την ωρίμανση των αιτημάτων τους. Τέλος, στη χθεσινή προσπάθειά τους απόλυτη και σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου ευχαριστούν ιδιαίτερα τον βουλευτή κ. Γιάννη Παππά και  όλους τους προαναφερθέντες για τη συμβολή τους στην προσπάθεια υλοποίησης του κοινού οράματος αναβάθμισης της ποιότητας και των συνθηκών λειτουργίας του σχολικού περιβάλλοντος του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα