Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΑθλητισμόςΑπό την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, στον «Πρωτέα» με τις πρωτιές

Από την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, στον «Πρωτέα» με τις πρωτιές

- Διαφήμιση -

Θέματα που αφορούν στον αθλητισμό της Καλύμνου, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν στη Ρόδο, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα και ο Έφορος Ταμείου Νικήτας Μπόλκας, με τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Προπονητή του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου ΠΡΩΤΕΑΣ Μιχάλη Γλυνάτση και στελέχη του Δ.Σ. Στη συνάντηση, παρευρέθηκε η Πρόεδρος Προνοιακών Ιδρυμάτων Ρόδου, Δικηγόρος κ. Μαρία Κορακάκη.

Στην αναφορά των προβλημάτων που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις Καλύμνου, ο κ. Γλυνάτσης, προέταξε το χρόνιο αίτημα των κολυμβητών, για κλείσιμο του κολυμβητηρίου, που είναι το μοναδικό στα Δωδεκάνησα, Ολυμπιακών διαστάσεων. Παρόλα αυτά, παραμένει σε αχρηστία τους περισσότερους μήνες του χρόνου, διότι, αν και έχει εγκατάσταση θέρμανσης, χρειάζεται μεγάλη ποσότητα καυσίμων προκειμένου να θερμανθεί κάθε φορά, αφού η πισίνα είναι ανοιχτή.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειακού Συμβούλου Ν.Α., Εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου κ. Νίκου Νικολή, στο αίτημα της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου για τηλεδιάσκεψη με τον υπεύθυνο του κολυμβητηρίου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη και τον προπονητή, όπου ο κ. Νικολής, ανέλυσε την κατεύθυνση πάνω στην οποία θα πρέπει να κινηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Ο ίδιος, τόνισε ότι, διά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ήδη έχουν δρομολογηθεί έργα για δημιουργία και αποκατάσταση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί, ενώ με τη σειρά τους, ο υπεύθυνος του κολυμβητηρίου και ο προπονητής, τόνισαν την ανάγκη της ύπαρξης λειτουργικών αθλητικών εγκαταστάσεων, σε ένα νησί όπως η Κάλυμνος, προκειμένου οι νέοι να αποτρέπονται από κακές συνήθειες και να ωθούνται σε ένα υγιές περιβάλλον όπως ο αθλητισμός.

- Διαφήμιση -

Διευκρινιστικά ο κ. Γλυνάτσης τόνισε μεταξύ άλλων: « το κολυμβητήριο εγκαινιάσθηκε το 2006 και από τότε μέχρι το 2017 χρησιμοποιείτο μόνο επί 2,5 μήνες τον χρόνο μέσα Ιουνίου με τέλη Αυγούστου. Από το 2018 που δημιουργήθηκε ο Πρωτέας κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε έστω και μέσα από αντίξοες συνθήκες, να προπονούμαστε από Μάιο, μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Τα τελευταία 3 χρόνια ερχόμαστε με την λήξη της σεζόν στη Ρόδο για αγώνες με τα ροδιακά κολυμβητικά σωματεία.

Η συνάδελφος μου Αναστασία Εργά και εγώ, υλοποιούμε το αντικείμενο της κολύμβησης στα Δημοτικά σχολεία, σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, παραμένοντας οι μόνοι σταθεροί σε όλο το Αιγαίο καθώς η Χίος και η Σύρος δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το αντικείμενο.

Το 2018, υλοποιήσαμε τον τομέα της υδατοσφαίρισης, με συμμετοχή 60 παιδιών. Για την μελλοντική αξιοποίηση του κολυμβητηρίου, προσωπικά έγινα κριτής Υδατοσφαίρισης. Το 2019 κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας στην κατηγορία Παίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων και ουσιαστικά ήμασταν στη συνέχεια ένας όμιλος, που κατάφερε να προκριθεί στους Χειμερινούς αγώνες κολύμβησης Νότιας Ελλάδας. Επιτυγχάνοντας επίσης τον Σεπτέμβρη συμμετείχαμε με 8 αθλητές και καταφέραμε να μαζέψουμε 9 χρυσά, 8 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια, κάνοντας 3 Πανελλήνια Ρεκόρ.

Το κολυμβητήριο, είναι η μόνη αθλητική εγκατάσταση που οι αθλητές πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους, με ποσό που φτάνει κάθε χρόνο τα 2000 ευρώ. Τέλος ο Πρωτέας, είναι το μόνο σωματείο που κάνει χρήση του Δημοτικού Σταδίου, έχει ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Για τις πρωτιές του ΠΡΩΤΕΑ μέσα από τις τόσες αντίξοες συνθήκες, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, παρέδωσε πλακέτα στον προπονητή, καθώς οι τόσες επιτυχίες, κάνουν υπερήφανο το νησί και τους Καλύμνιους της διασποράς. Η Πρόεδρος Μαρία Βάλλα, υποσχέθηκε να έχει και στη συνέχεια τις ανάλογες επαφές με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νικολή, ώστε το αποτέλεσμα για το κολυμβητήριο να είναι το επιθυμητό.

- Διαφήμιση -

 

Για το Δ.Σ.

       Μαρία Βάλλα

Πρόεδρος

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα