Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΣύσκεψη της Διεύθυνσης Υγείας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων...

Σύσκεψη της Διεύθυνσης Υγείας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

- Διαφήμιση -

Ετοιμότητα και ψυχραιμία το μήνυμα της σύσκεψης

Με το ζήτημα της εμφάνισης κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες στα Δωδεκάνησα να αποτελεί πηγή αγωνίας, σύσκεψη συγκάλεσε χθες, Δευτέρα, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη με τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Ψαρά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Ιωάννη Πουλή και της Διευθύντριας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Μαρίας Βαλατσού.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο ενιαίος συντονισμός και η κοινή πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας στην Εκπαίδευση, ενώ αναλυτικά συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφορικά με την πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ τραχείας ανίχνευσης covid-19. Κατά την σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης όλα τα θέματα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η εξειδίκευση του σχεδίου διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων.

«Κυρίαρχος και ανυπέρβλητος στόχος παραμένει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η διακοπή της διασποράς στις σχολικές μονάδες. Ευχαριστώ θερμά τους προϊσταμένους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, κ. Ψαρά και κ. Παπαδομαρκάκη, που βρίσκονται σε στενή και άψογη συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη.

- Διαφήμιση -

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κατέστησε για ακόμα μια φορά σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στέκεται δίπλα στην Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της ως αρωγός, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια σε πόρους και αρμοδιότητες. Εκτός της προμήθειας και παράδοσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, από το περασμένο Μάρτιο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει βγει μπροστά και με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες, που  είχε ανάγκη η κοινωνία, που στόχο είχαν την ευκολότερη πρόσβαση των νησιωτών σε υπηρεσίες υγείας, μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που διαμόρφωσε η πανδημία, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει προμηθευτεί 30.500 rapid tests, τα οποία έχει διανείμει σε όλα τα νησιά Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, με στόχο όλοι οι νησιώτες, και του πιο μικρού νησιού, να έχουν δωρεάν και εύκολη, χωρίς εμπόδια και επιβάρυνση, πρόσβαση σε έλεγχο για Covid-19.

Για τον ίδιο λόγο, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας είναι σε καθημερινό συντονισμό με τον ΕΟΔΥ για τη διαμόρφωση του προγράμματος των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας σε Ρόδο και Δωδεκάνησα, ώστε να προσφέρονται, μέσω του ΕΟΔΥ, συστηματικοί, δωρεάν έλεγχοι με εύκολη πρόσβαση και για εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους στην Εκπαίδευση, δεδομένου ότι η μέτρηση του ιικού φορτίου και ο δειγματοληπτικός έλεγχος είναι εξαιρετικά σημαντικά εργαλεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

 

Το Γραφείο Τύπου

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα