Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
8.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΑνακοίνωση Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ανακοίνωση Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου

- Διαφήμιση -

Αίτημα παράτασης της ακαδημαϊκής ταυτότητας για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των φοιτητών/τριών

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο πανδημίας και διαδοχικών «lockdown» και δεδομένης της νέας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η κατάσταση, την οποία βιώνει η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, είναι πλέον ανυπόφορη. Την ίδια ώρα όπου τα χρέη τρέχουν καθημερινά για τους/τις εργαζόμενους/ες και τα παιδιά τους, πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αλλά και υποψήφιοι/ες διδάκτορες αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τα εργαστηριακά μαθήματα, τις πρακτικές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρώσουν τις διπλωματικές εργασίες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι/ες με τη λήξη της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας (φοιτητικό πάσο), και, συνεπώς, παύουν να απολαμβάνουν διευκολύνσεις όσον αφορά στη μετακίνηση και τη σίτισή τους.

Η περικοπή κατά 8% από τον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημίων για το 2021 και η διάθεση, ταυτόχρονα, 30 εκατ. ευρώ για μέσα αστυνόμευσης, καταστολής στα πανεπιστήμια δεν συντελούν στην στοχευμένη ενίσχυση των διδακτικών και εργαστηριακών υποδομών και της φοιτητικής μέριμνας.

Ως πανεπιστημιακοί/ές δάσκαλοι/ες, αναγνωρίζουμε τη συγκεκριμένη δυσκολία από πλευράς των νέων ανθρώπων που φοιτούν και εργάζονται στους χώρους μας και στεκόμαστε στο πλάι τους.

- Διαφήμιση -

Ως ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους και ζητάμε την άμεση παράταση της ακαδημαϊκής ταυτότητας στο σύνολο των φοιτητών/τριών, και για όσο διάστημα χρειαστεί, ούτως ώστε να μπορούν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να ελαφρυνθούν από ορισμένα έξοδα της καθημερινότητάς τους.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις