Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.7 C
Rhodes
ΑρχικήΕκδηλώσειςΑθλητισμόςΠαρουσία μοτοσυκλετιστών Moto Marshall θα γίνουν οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες

Παρουσία μοτοσυκλετιστών Moto Marshall θα γίνουν οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες

- Διαφήμιση -

Το σημαντικότερο κομμάτι σ’ έναν ποδηλατικό αγώνα είναι αν μη τι άλλο η ασφάλεια των αθλητών που συμμετέχουν, από την αρχή μέχρι και το τέλος. Άρα εκ των πραγμάτων, η ασφάλεια και η υγεία των συμμετεχόντων είναι το παν σε κάθε διαδρομή. Το σημαντικό αυτό κομμάτι για τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες αναλαμβάνει να οργανώσει και να  εφαρμόσει ο Παναγιώτης Σταυριάς με μια ομάδα-παρέα μοτοσυκλετιστών, καθώς και με την πολύ σημαντική και απαραίτητη βοήθεια της Τροχαίας Ρόδου. Ο Παναγιώτης Σταυριάς, ο οποίος είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, αναφέρθηκε στη σημασία της ασφάλειας και το ρόλο της ομάδας του, στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας του στους αγώνες: «Πριν από πέντε χρόνια, με πλησίασε ένας κοινός φίλος με τον Γιάννη Παπασταματάκη, ζητώντας τη βοήθεια μου και την οργάνωση μιας ομάδας μοτοσυκλετιστών για τους αγώνες. Να εξηγήσουμε ότι σε αυτού του είδους τους ποδηλατικούς αγώνες η παρουσία μοτοσυκλετιστών είναι προαπαιτούμενο, αλλά και οι απαιτήσεις του αγώνα μεγάλες σε οδηγικές ικανότητες, συγκέντρωση και πειθαρχεία των αναβατών. Από την πρώτη στιγμή δέχθηκα να βοηθήσω και έτσι λοιπόν βρέθηκα μαζί με μερικούς φίλους, σαν Moto Marshall, για πρώτη φορά, στους πρώτους αγώνες που έγιναν στο νησί το Μάρτιο του 2017. Η πρώτη χρονιά ήταν εφιάλτης για μας με τις μοτοσυκλέτες. Έπρεπε να προσαρμοστούμε σε κάτι που δεν το είχαμε ξανακάνει, να αντιμετωπίσουμε εξοργισμένους οδηγούς στο δρόμο, που δεν είχαν επαρκή ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει, να φροντίσουμε για την ασφάλεια των αθλητών και όλων των συμμετεχόντων, ταυτόχρονα χωρίς να κινδυνεύσουμε εμείς. Όλα αυτά με καταρρακτώδη βροχή, χαλάζι και κρύο σε όλες τις ημέρες των αγώνων. Άγιο είχαμε…

Μετά απ’ αυτό το πρώτο ισχυρό σοκ και καθώς όλοι μας συνειδητοποιήσαμε πως οι ζωές των αθλητών και η ασφάλεια τους κρέμονται από τη δική μας σωστή δουλειά, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για πληροφορίες και ενημέρωση, για το πως θα βελτιώσουμε ικανότητες και αποτέλεσμα. Τη μεγαλύτερη βοήθεια σ’ αυτό την πήραμε απ’ τον Christian Frey (έμπειρος και καταξιωμένος Moto Marshall) που μας δίδαξε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και πως να τα εφαρμόσουμε. Από τότε η ομάδα μεγάλωσε, άλλαξε και καταρτίστηκε με βάση τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς ποδηλατικούς κανονισμούς γι’ αυτού του είδους τις διοργανώσεις.

Η δική μου δουλειά είναι να οργανώσω το κομμάτι της ασφάλειας, πότε και που θα βρίσκεται ο κάθε αναβάτης και ποια θα είναι η αποστολή του, ποια κομμάτια της διαδρομής θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και πως πρέπει να αποκλειστούν μεγάλα τμήματα των δρόμων από όλα τα οχήματα που κινούνται την ώρα του αγώνα μέσα σ’ αυτά. Όλα αυτά την ώρα που μας ‘κυνηγούν’ 190+ ποδηλάτες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου. Αδρεναλίνη, ένταση, νεύρα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις και εντολές, με καθαρό μυαλό για να μην γίνει η… στραβή μέσα στον αγώνα. Το να φτάσουμε λοιπόν στο σημείο σήμερα να έχουμε την υψηλότερη βαθμολογία από την παγκόσμια ποδηλατική ομοσπονδία UCI στο θέμα της ασφάλειας του αγώνα, μόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια μας γεμίζει.

- Διαφήμιση -

Ο στόχος αυτός της απόλυτης ασφάλειας δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της Τροχαίας Ρόδου και όλων των παιδιών που υπηρετούν στο τμήμα. Ξεχωριστή θέση και ευχαριστίες αξίζουν στον διοικητή κ. Στέργου Γεώργιο, για την πολύτιμη παροχή γνώσεων και οργάνωσης στην προετοιμασία την ενημέρωση και το συντονισμό.   Εύχομαι φέτος στην οργανωτική ομάδα, αλλά και σε όλους τους αφανείς ήρωες που δουλεύουν μήνες ολόκληρους πριν τους αγώνες, για να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή, καλή δύναμη και προπάντων υγεία. Εμείς η ομάδα των Moto Marshalls υποσχόμαστε, πως κάθε φορά θα είμαστε εδώ με όλες μας τις δυνάμεις να φροντίζουμε την απόλυτη ασφάλεια των αγώνων».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.