ΑρχικήΕκδηλώσειςΓια το περιβάλλονΤο EESD Forum επανέρχεται με δύο εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα: “Κτίζοντας καλύτερες...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Το EESD Forum επανέρχεται με δύο εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα: “Κτίζοντας καλύτερες πόλεις, καλύτερους προορισμούς” και “Women’s Empowerment: Ο δρόμος για την ισότητα”

To Europe, Entrepreneurship and Sustainable Development Forum της Ρόδου επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες σε δύο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε., τον στόχο 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον στόχο 5 για την Ισότητα των Φύλων.
Στην πρώτη εκδήλωση θα μιλήσουμε για υπαρκτά και σε εξέλιξη παραδείγματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης, οπότε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Παπαστεργίου θα μας μιλήσει για το παράδειγμα των πρωτοπόρων Τρικάλων, η Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών θα μας μιλήσει για το πως η Αθήνα μετασχηματίζεται ως τουριστικός προορισμός, ενώ ο Νικόλαος Ντούνης από το Institute for Place Management του Manchester θα μας παρουσιάσει ερευνητικά δεδομένα για τη σωστή διαχείριση του αστικού χώρου, ακόμη και στο επίπεδο μιας γειτονιάς.
 
Η δεύτερη εκδήλωση της εβδομάδας είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα και τη χειραφέτησή σας σαν μόνη οδή για την επίτευξη ισότητας, με τρεις εξαιρετικές ομιλήτριες, που θα προσεγγίσουν το θέμα από πολλαπλές πτυχές, τόσο εμπειρικά όσο και ακαδημαϊκά. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
 
«Κτίζοντας καλύτερες πόλεις, καλύτερους προορισμούς», Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, στις 19:00
Ομιλητές:

– Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

– Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών Α.Ε.

– Νικόλαος Ντούνης, Λέκτορας στο Manchester Metropolitan University και εντεταλμένος ερευνητής στην Αστική Διαχείριση του Institute for Place Management.

 
Θα συντονίσει ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, Δρ. Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Διδάσκων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Διευθυντής Ερευνών στο Rhodes Project ΚΣΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom!
Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ
«Women’s Empowerment: Ο δρόμος για την ισότητα», Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, στις 19:00
Ομιλήτριες (αλφαβητικά)

– Δρ Μαρία Γιαννιού, Empowerment & Leadership Coach, Corporate Trainer και ιδρύτρια του Lead From Within.

– Χαρούλα Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου.

– Σοφία Καναούτη, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συλλειτουργός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GENDER DEBATE.

Θα συντονίσει η Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλλη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Επικεφαλής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δ.Σ.Ρ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom!
Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του EESD Forum

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 @ 19:00

Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή

https://fb.me/e/277ybOHCd

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.

Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ, και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.

Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.

Έχει ενταχθεί επίσημα στις τοπικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “GIRA – Green Initiatives in Rural Areas” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα