ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΗ ομάδα της Σύμπλευσης στη Νίσυρο

Η ομάδα της Σύμπλευσης στη Νίσυρο

Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ και τα φουσκωτά με τους εθελοντές της έφτασαν στο νησί της Νισύρου στις 17 Μαΐου στο πλαίσιο του Διάπλου 2021.

Όλη η αποστολή έκανε άμεσα rapid test σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στους Πάλους όπου έγινε ο κατάπλους. Όλοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό Sars-CoV-2.

Οι εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές και λοιπές παραϊατρικές ειδικότητες της Σύμπλευση ΑΜΚΕ πραγματοποίησαν σε 222 κατοίκους της Νισύρου συνολικά 415 δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις, σε 15 ειδικότητες, ως εξής:


Ελήφθησαν επίσης από τους κατοίκους 30 δείγματα αίματος προς ανάλυση και 17 επιχρίσματα για τεστ Παπ. Θα αναλυθούν σε πιστοποιημένα εργαστήρια και τα αποτελέσματα αφού συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της Σύμπλευση ΑΜΚΕ θα αποσταλούν στους κατοίκους μέσω του τοπικού ΠΠΙ.

Οι παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις στη Νίσυρο περιέλαβαν:
Παράδοση στον Παιδικό Σταθμό και στο Γυμνάσιο/Λύκειο του ηλεκτρονικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού και των αναλώσιμων που η Σύμπλευση δώρισε σε αυτά διαδραστικό εργαστήρι «Προστατεύσου!» με στόχο την ενδυνάμωση των εφήβων απέναντι στη βία και στην παρενόχληση, για παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου.

Ομιλία για τις διατροφικές διαταραχές, για εφήβους και ενήλικες εικαστικό εργαστήρι «Μικροί Επιστήμονες» με πειράματα και κουίζ για παιδιά Δημοτικού.

Ανάγνωση παραμυθιού για τη διατροφή, για παιδιά νηπιαγωγείου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος ευχαρίστησε την ομάδα της Σύμπλευσης και αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που παίζουν οι επισκέψεις γιατρών στη Νίσυρο. «Δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού μας να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εντελώς δωρεάν και χωρίς να μετακινηθούν εκτός Νισύρου», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα