Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΑπό τη Ρόδο ενεργοποιείται το Emergency Relief Fund for Greece’s wildfires, για...

Από τη Ρόδο ενεργοποιείται το Emergency Relief Fund for Greece’s wildfires, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

- Διαφήμιση -

Δυστυχώς, η πατρίδα μας αντιμετωπίζει -για μια ακόμη φορά- εκτεταμένες πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές. Αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται ιδιαίτερα η Ρόδος, η πρωτεύουσα, λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, η Εύβοια, ενώ μόλις πριν από λίγο επλήγη και η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ σε διεθνές και σε εθνικό επίπεδο, παραβρέθηκε στην περιοχή του Καλαμώνα στη Ρόδο, για να αξιολογήσει την έκταση των καταστροφών από τις πυρκαγιές.

Μετά από την αυτοψία και την ενημέρωση που είχαν από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη, ο Past Supreme President της AHEPA κ. George Horiates, ο Κυβερνήτης της Ελληνικής Περιφέρειας κ. Κώστας Βαρσάμης, ο Past District Governor New Jersey & Delaware κ. Dimitris Rozanitis, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού της Ελληνικής Περιφέρειας κ. Αντώνης Γιαννικουρής και ο αντιπρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου κ. Μιχάλης Καβαζίδης, εκτιμάται ότι οι καταστροφές στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων ήταν μεγάλες, καθώς κάηκαν περισσότερα από δέκα χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Αυτές ακριβώς οι εκτεταμένες ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες, εγκαταστάσεις και φυσικά σε δάση, κινητοποιούν για μια ακόμη φορά την AHEPA, που αναλαμβάνει να προσφέρει βοήθεια και ενεργοποιεί άμεσα το Emergency Relief Fund for Greeces wildfires.

- Διαφήμιση -

Μετά την αναλυτική αναφορά προς τις ΗΠΑ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο Supreme President κ. Jimmy Kokotas έδωσε την εντολή να ανοίξει ο λογαριασμός εκτάκτων αναγκών, σε μια προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των πυρκαγιών.

Η νέα αυτή προσπάθεια, που αποτελεί και πρόσκληση στα μέλη της Οργάνωσής μας να κινητοποιηθούν, προκειμένου να είμαστε για μια ακόμη μια φορά δίπλα στις ανάγκες της πατρίδας μας, όπως ακριβώς έγινε το 2007 και το 2018.

Υπενθυμίζουμε τη δωρεά προς το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ειδικά την ενίσχυση με 159.000€ της Μονάδας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική(Μάτι).

Το 2007, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές (Ηλεία) η AHEPA διένειμε αγαθά και τρόφιμα συνολικής αξίας 250.000$, ενώ ενίσχυσε οικονομικά και με το ποσό των 250.000$ το ταμείο οικονομικής ενίσχυσης των θυμάτων από τις πυρκαγιές.

Ο Supreme President της AHEPA κ. Jimmy Kokotas δήλωσε: «οι σκέψεις και οι προσευχές μας αφορούν όλους όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία ενώ συγχρόνως είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην Πολιτική Προστασία, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές αλλά και τα έθνη που προσφέρουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα