Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΝίκος Ανδριώτης : Μεγάλη Δωρεά 2.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση των Ιαματικών...

Νίκος Ανδριώτης : Μεγάλη Δωρεά 2.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Νισύρου

- Διαφήμιση -

Ο Νισύριος ομογενής και γνωστός σε όλους μας κ. Νίκος Ανδριώτης προέβη στη μεγάλη Δωρεά 2.000.000 ευρώ στην εταιρία του Δήμου ΔΗΤΟΥΡΕΝ για να επενδυθούν στην ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Νισύρου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΤΟΥΡΕΝ αποδέχθηκε την Δωρεά και τους όρους που διασφαλίζουν την επένδυση των χρημάτων για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Νίκος Ανδριώτης μετανάστευσε στην Αμερική την δεκαετία του `50 σε μικρή ηλικία, δούλεψε σκληρά και κατάφερε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών καθώς και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.

Επί προεδρίας του κ. Ανδριώτη ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Αμερική το οποίο λειτουργεί ως σήμερα.

Το 2017 ο κ. Ανδριώτης έκανε δωρεά ένα εκατομμύριο δολάρια στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου για την ανακαίνιση του Δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

- Διαφήμιση -

Με τη δωρεά του στο Δήμο μας αναδεικνύεται ως Μέγας Ευεργέτης του νησιού που τον γέννησε.

Ο Δήμαρχος Νισύρου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον κ. Νίκο Ανδριώτη και τον χαρακτήρισε «έναν αφοσιωμένο αρωγό των ελληνικών γραμμάτων και της Νισύρου όλη του τη ζωή. Πρέπει όχι μόνο ο Δήμος Νισύρου αλλά και η Πολιτεία να του αποδώσουν τις μέγιστες τιμές ως πράξη σεβασμού για την προσφορά του».

Ο Δήμαρχος στην παρουσίαση των πεπραγμένων του Δήμου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου δήλωσε πως η Δημοτική αρχή δεσμεύεται να συμβάλει με το ίδιο ποσό της δωρεάς και να προχωρήσει σε επαφές με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και υπουργεία για περαιτέρω χρηματοδότηση με στόχο την ολοκλήρωση του έργου της πλήρης ανακαίνισης των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών και της επέκτασής τους. Συνέχισε λέγοντας ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο και θα οριστεί Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ανακαίνιση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα