ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ: «Το ακριτικό Καστελλόριζο, βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεών μας»

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ: «Το ακριτικό Καστελλόριζο, βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεών μας»

Στο ακριτικό Καστελλόριζο βρέθηκε ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Ελληνισμού κ. Αντώνη Γιαννικουρή και τον γραμματέα του Τμήματος Ρόδου κ. Θωμάγγελο Μιχαλάκη, για τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 78ης επετείου της απελευθέρωσης.

Κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στο νησί, οι εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ μαζί με τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΔ κ. Απόστολο Ασπράκη, επισκέφθηκαν το νησί της Ρω και παρέδωσαν φωτοβολταϊκά πάνελ τύπου Jinko Solar JKM530M 72HL στην ΔΑΝ Μεγίστης, για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας στο φυλάκιο της Ρω.

Το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου ο κ. Βαρσάμης και κ. Γιαννικουρής συμμετείχαν στην δοξολογία για τον απελευθερωτικό αγώνα των Δωδεκανήσιων αγωνιστών στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, όπου χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης – Τήλου – Χάλκης και Καστελλορίζου κκ Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, όπου ο Κυβερνήτης κ. Kωνσταντίνος Βαρσάμης κατέθεσε εκ μέρους της ελληνικής Περιφέρειας (D-25) αλλά και της ελληνικής ομογένειας στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγώνες των Δωδεκανησίων ηρώων.

Τέλος έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης κ. Γιώργου Σαμσάκου, συμμετείχαν στο γεύμα που οργανώθηκε προς τιμήν του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και μέλους της ΑΧΕΠΑ, σε εστιατόριο του νησιού.

Η παρουσία του Κυβερνήτη και των εκπροσώπων της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ στις εκδηλώσεις της 78ης επετείου, είναι μια κίνηση υψηλού εθνικού συμβολισμού. Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, βρίσκονται συνεχώς στον πυρήνα των δράσεων μας.

Η ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ αλλά και το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου, στηρίζουν διαχρονικά τους ακρίτες συμπατριώτες μας, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν οι τοπικές αρχές και οι ένοπλες δυνάμεις.

Το ερχόμενο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και έπειτα από πρόταση του Αντιπροέδρου Ελληνισμού κ. Αντώνη Γιαννικουρή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, θα συνεδριάσει στο Καστελλόριζο.

rhodes.online

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =

Πρόσφατα άρθρα